onsdag 4. desember 2013

Forelsket på tross av årstiden....

Har vært i Oslo noen dager på jobb, og denne gangen kjørte jeg inn i stedet for å fly. Kjørte hjem i et fantastisk flott vær i dag, og før jeg visste ordet av det svingte bilen av fra E18 og tok kursen mot en by jeg aldri før har vært i. Og ja, jeg falt umiddelbart! For en by, for noen flotte mennesker, for noen koselige butikker med en hjertelig service. Hvorfor har jeg ikke vært her før?????
Da vet du hvilken by jeg har vært i :)
Så utrolig vakkert....
Fantastisk lys, og helt stille..... 
Her inntok vi lunchen i dag, i strålende sol og vindstille før stormen som er meldt 
Forelskelse er en følelse av stor beundring for og tiltrekning mot noe eller noen. Forelskelsen kan gi en opplevelse av intens lykke og velvære, og skyldes hormoner som utløser en naturlig rus i kroppen. Det var akkurat det jeg følte da jeg kom til Kragerø i dag, som om jeg kom hjem, uten noen gang å ha vært der.
Små hus i rekker, skjeve tak og fulle av sjarme
Julepynta trange små gater 
Klar tale, jeg lot meg sjarmere :) 
Trange smug, og bakker opp og ned, sånn kunne jeg bodd! 
Kragerø er en bykommune i Telemark. Den grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har per 1. januar 2012 ialt 5 433 innbyggere, mens kommunen har nesten 11 000.
Kragerø er omtalt som «Perlen blant kystbyene» av Edvard Munch. «Denne byen burde males!» sa Christian Krohg da han var på besøk i Kragerø. Kragerø har 495 øyer, holmer og skjær og 4 000 fritidsboliger.
Fiskebåten dro ut i det vi kom ned på bryggekanten 
Deilig lunch i utrolig koselige omgivelser, og vi ble snakket til som om vi hørte hjemme der :) 
Hvis ikke dette er tegn på humor...... 
Masse koselige små butikker, og alle slo av en prat. Følte jeg gikk og smilte hele tiden, og fikk så mange smil tilbake :) Jeg lovte å komme tilbake, og vi har bestemt oss for en helg i juni, før den store turistmengden kommer. Jeg gleder meg allerede. Vi kikket like godt på boliger til salgs.....

Ble nesten fristet i dette lille bakeriet 
Kanskje ikke adressen jeg ønsker meg :) 

Byen var i seilskutetiden en av Norges største sjøfartsbyer. Den eldste bebyggelsen lå på begge sider av Bysundet mellom fastlandet og en øy som nå bare heter Øya, men tidligere må ha blitt kalt Kragerø og har gitt navn til byen. Dette navnet er mest sannsynlig en dansk skrivemåte for Kråkerøy, etter fuglearten kråke.
Gatestørrelser i min smak <3
Takk for en flott dag i Kragerø, og jeg er enig, byen er en perle av de sjeldne.


2 kommentarer:

  1. Da jeg var barn så reiste vi hver sommer på camping med mor og far, og Kragerø var en av de flotte stedene vi var innom. Selv om jeg var barn, så har det satt sine spor. Så utrolig sjarmerende, noe jeg aldri glemmer. Men ikke bare Kragerø, Risør og andre byer gjorde inntrykk.

    Klem fra Kirsten

    SvarSlett
  2. Jeg er jo oppvokst "med tean i tanga", men har altså aldri vært i Kragerø før. Enig i at både Risør, og flere av de andre sørlandsbyene er fulle av sjarme. Men det skjedde noe med meg i dag..... Og jeg er så glad for at jeg kom hit nettopp på denne tida av året, da det er de fastboende som er her, og ikke bare turister. Det er da du kan oppleve byen som den er :)

    SvarSlett