fredag 25. august 2017

Preikestolen, Vågsbygdskauens lokale variant.Jeg har for lenge siden skrevet om turen til Preikestolen i Lysefjorden, her , og mange har sikkert besøkt det 604 meter høye platået i Forsand komune. Ikke like mange er klar over at vi har vår egen mini utgave i Vågsbygdskauen. Vågsbygdskauen dekker et stort område som strekker seg fra Kjos i sør, via Rossevannet i Vest og til Grauthelleren i nord. Tar du turen til toppen av Bjørkedalsheia, kan du oppleve litt av det samme magasuget som hos storebror i vest om du beveger deg helt ut på kanten. En kikk over kanten vil gi deg en fantastisk flott utsikt over Bjørkedalstjønna 70 meter nedenfor, og løfter du blikket litt ser du helt ut til byfjorden.
Målet for turen var å finne dette utspringet på Bjørkedalsheia
Vi startet ved Auglandstjønn barnehage og fulgt blå løype, ved første store stikryss går du mot venstre, Bruliheia. Vi gikk feil her men skjønte på tilbaketuren at det var her vi gikk feil. Altså ta til venstre! Et lite stykke videre og du får skiltet til Askedalsheia.
Flotte stier hele veien og godt merket. Etter Askedalsheia får du skilt til Bjørkedalsheia. Litt opp, litt ned, akkurat som en tur i skogen skal være. Vi satte tempoet opp litt, og da stiger pulsen på denne turen.
Når du kommer til skiltet på toppen følger du stien som er helt tydelig ned mot kanten på høyre side. Når du vet du skal finne utspringet, så er det enkelt å se stien. Det er endel som har funnet den før deg :)
Om ikke det er like langt ned som på Preikestolen, så er det langt nok ned til at du får sug i magen. Jeg gjør ikke noe av å gå ut selv, men liker slett ikke å se at andre går ut på kanten.....
Til venstre for "Preikestolen" er et lite utspring, ei lita tunge ut, like bratt her!
Du ser langt herfra, ingen problem å se til byfjorden
 Da er det bare å ta turen, vår tur ble 5,8 km, og med pause på hylla så brukte vi 2 timer. En flott tur etter jobb i et fantastisk sensommervær. God tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar