søndag 24. september 2017

Jeg er blitt hodejeger!

Det er bare å innrømme det, jeg er altså blitt hodejeger. Og det er helt bokstavelig, jeg jakter faktisk på hoder. Små, vakre hoder. Hoder laget av kunstneren Christian Sunde. Jeg har faktisk skrevet om et av hodene til denne kunstneren tidligere, du kan se hvilket her. 
Men denne gangen er det ikke bare hodene, men konseptet, jeg har fallt så for. Etter og tilfeldig ha oppdaget det ved å se et nydelig bilde på Flekkefjord kommunes instagram konto, så var jeg solgt. Første hode jaktet jeg, og fant i Søgne, på torsdag denne uka. Da ble planen for dagen i dag lagt, min eneste fridag denne uka. Målet var tre hoder i dag, jeg måtte jobbe for de......
Dette var hodet jeg så bilde av, vakkert. Jeg la ikke merke til størrelsen........
Dette var toppturene vi satset på i dag. De ligger nært, toppene ligger 1 km i luftlinje fra hverandre. Litt dårlig med veibeskrivelse for oss som kjørte til Flekkefjord fra Kristiansand, men vi fant en grei vei opp........da vi kom ned. Prøver meg på en veibeskrivelse som er forståelig her: E39 til Flekkefjord, kjør forbi innkjøringen til Flekkefjord, kjør videre igjennom to tuneller og sving første til venstre, mot Loga, ta til venstre igjen og kjør gamleveien litt tilbake igjen mot Flekkefjord. Nå vil du få turstiskiltet på venstre side etter etpar hundre meter, kan parkere bilen der. (takk for hjelpa til Maja Elise Kongevold i Flekkefjord og Oppland turistforening for hjelpa på chat!!)
Vi har gått endel oppover i dag, noen plasser nesten klatret litt, glatt og sleipt enkelte steder. Vi har gått 365 høydemeter i dag og totalt 7,2 km, vått enkelte steder, men vi valgte joggesko.
En pust i bakken. Vi hadde oppholdsvær opp til første toppen som var Høgfjell 310 moh
Fantastisk utsikt over Flekkefjord og omegn, dette er fugleperspektiv.
Så begynte jakten på hodene. På denne toppen er det gitt noen hint, og jeg er glad vi begynte med denne. det er to hoder på Høgfjell og med hintene lar de seg finne.......forholdsvis greit. Jeg visste litt om størrelsen etter å ha funnet et hode i Søgne tidligere i uken. De er på størrelse med en tommelfingernegl. Dette hodet er det vanskeligste på denne toppen, men vi fant det først. Det ligger 11-12 skritt vestlig retning fra varden, bratt, på fjellkant foran en død furu. (hintet er gitt av Christian selv på hans instagram side, ellers hadde du ikke fått det :) )
Dette hodet lette vi lenger etter, vi passerte det alle fire, uten å se det. Det ligger 8-9 skritt sørvest foran varden, bak et lite rognetre. Da var begge hodene på denne toppen funnet, og vi var litt "høye" i hodene etter funnet.
Hodejakt er bare så flott kombinert med skikkelig topptur
Vi retter blikket mot neste topp som var Ravnåsen. Vi så toppen......og regnværet som nå kom mot oss. Flott syn mot vindmølleparken på andre sida av fjellet
Godt merket løype mellom de to toppene. Flott terreng, litt opp og ned. Vi hadde planer om å gå til bilen og kjøre mellom de to toppene, da vi ikke visste at de lå så nære. Vi skjønte dette da vi kom opp, og valgte derfor å følge løypa mellom de og så velge en annen vei ned enn vi kom opp. Veien jeg forklarte lenger oppe vil ta dere til veien vi kom ned. Skulle jeg gått på nytt hadde vi valgt denne veien både opp og ned.
Flott utsikt også på Ravnåsen, men begrenset i dag pga regnet. Det regnet etterhvert mye, og vi ble litt kalde når vi startet letingen. Her er det et hode, og du får ingen hint. Vi brukte lang tid her oppe, og var iferd med å gi oss.....
Det ble jubel da hodet ble funnet!!! Det er bare så fint!!! Du får ingen hint av meg heller, du må lete....
Det er ingen gevinster med å finne hodene annet enn gleden ved å finne de, spenninga ved å lete, og en fantastisk flott turopplevelse. Æ bare digger det! Vi går titoppers i flere kommuner, men dette, dette er så mye mer i mi gade.
Vi blei blaude, men vi koste oss på tur. Vi må garantert ut på headhunting snart igjen. Hodene ligger på mange fine topper, bare å sette mål for nye toppturer. Vi fikk med oss følge i dag, og de ble like tent som oss. Innrømmer at jeg er glad vi fant det siste, hadde ikke vært like fornøyd i regnværet om det ikke hadde blitt funnet, for mye konkurranse instinkt til det :)
Jeg har som mål å finne hodene i "nærområdet" i alle fall, og hvem vet, er jeg på andre steder der jeg vet det er hoder, ja da tenker jeg at jakten er igang. Det er en fantastisk flott måte å oppdage nye topper og steder. God jakt, og god tur.

Hodet jeg fant i Søgne, tipset er Søgne gamle prestegård.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar