torsdag 30. april 2015

Grillhytta og utsiktstårnet på Slettehei

Denne turen starter fra Gruetjønn før Kostøl som er mellom Justvik og Ålefjær i Kristiansand.Følg den nye anleggsveien fra parkeringsplassen ved RV i ca 1 km. Her passeres den gamle postveien på høyre side.Første etappe er nesten helt flat og i veldig god stand. Ta opp til høyre på skogsbilveien og følg denne helt til endes.
Som vanlig på våre turer, så regnet det. Det luktet aldeles nydelig....
Første overraskelse blir her å finne en av byen lengste hengebroer til å gå på.

Litt skummel i regn og vind
Like etter denne kommer du til Grillhytta som alltid er åpen for alle. Vi valgte å søke litt ly for regnet og satt her noen minutter før vi gikk videre. Vi hadde ikke med grillmat i dag, men muligheten for å grille finnes alltid her.Denne turen er gradert på Ut.no til middels og med varighet av 2 timer og 30 minutter for en voksen. Et par km var ganske god stigning, men fint å gå. Merkingen er derimot ikke noe god, så vi bommet på den gamle postveien først, og fikk et par kilometer for mye på grusveien i tildels kraftig stigning før vi skjønte vi måtte snu.
Morten på innsiden av grillhytta
Ingen varme i grillen i dag, men muligheten var der....
Gå tilbake over hengebroa og ta deretter første vei/sti til venstre. Følg denne ca 1km. og da er du kommet til Utsiktstårnet på Slettehei (277moh) som er et av de høyeste punkt i Kristiansand..Tårnet ble gjenoppbygd i 1995 og har 360 grader panorama utsikt. Her kan en se Robstadknuten, Kvadraturen, Tovdalsfjorden, Svalandsheia og Mosfjellvarden på en dag med klarvær.

En flott tur, litt sol, endel regn og jammen en snøbyge eller to. Neste gang hopper vi over den lange grusveien oppover som "oppvarming", nå vet vi hvor den gamle skogsbilveien starter.

God tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar