fredag 31. juli 2015

Elgfie

I dag har vi vært på besøk hos elgene Orvar og Olga. Elgtun ligger i Setesdal, nærmere bestemt i Bygland kommune på Landeskogen i bygda Grendi, og åpnet for publikum sommeren 2015. Elgene er født på Elgens Hus i Sverige og er tamme dyr som har blitt tilvendt mennesker helt siden de ble født.  De har ulike foreldre, og kan bli foreldre til nye kalver på Elgtun i fremtiden.
Orvar, født 23.mai 2014
Olga, født 24.mai 2014, vi har bursdag på samme dag :)

Da vi kom opp til Elgtun startet vi med en gåtur i terrenget der elgene går fritt. Vi var en gruppe på ca 20 personer, og ble fulgt rundt av Per som jobber med elgene. På rundturen ble vi fortalt om både elgene, terrenget de vandrer i og vanene dyrene har. Vi kikket etter dyrene mens vi gikk. Anbefaler tursko, her var det både litt bratt og litt fuktig, men en flott tur som alle kan klare.
Ut på tur, aldri sur :)
Per, vår guide. Og Cevin fulgte ham hakk i hel.....
Plutselig så vi Olga, og når Per ropte kom hun. Det gikk et par minutter før også Orvar fulgte Per sine rop om servering av bananer. Elgene gikk foran og ved siden av oss siste biten tilbake til Elgtun. Jeg må innrømme at det er mektige dyr, elegante på sin egen måte. De er kun ungdyr ennå, og Orvar kan bli adskillig høyere og kraftigere enn det han er i dag. De ble servert seljegreiner av Per, og bananer og epler av oss gjestene.
Her kommer Orvar
Og her er Olga. Så nær at jeg kan ta på henne
Olga har passert, vi venter på Orvar

Så kommer Orvar
Per serverer lunch

Jeg serverer banan til Olga som sutter den i seg
Pelsen er dekket av et tynt lag olje, som babyolje, perfekt til sår og eksem
Alle må ta elgfie....
Nydelige OlgaElgtun har rom der du kan se film om elgen, filmet i Iveland. Du kan kjøpe elgburger og grille den selv i det flotte uteanlegget. Du kan også lage ditt eget elgsmykke med biter av tenner eller beinrester fra elgen.
Geviret hos fullvoksne okser blir normalt 120-150 cm


Cevin så ikke at Orvar kom og stilte seg bak Olga, og mente derfor at elgen hadde 8 bein !!

Elgtun var verdt et besøk, og vi tar nok turen igjen en annen gang. Allerede i slutten av august kommer det to nye kalver til Elgtun.
I dag har det blitt både Elgfie og Selfie, takk for turen:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar