torsdag 22. september 2016

Praha, byen med de tusen spir og Europas hjerte.

Praha kalles også for den gylne by, og Praha i september var virkelig bare fantastisk. Med en temperatur på 30 pluss og strålende sol, ble sommerfølelsen virkelig forlenget. Praha har aldri stått på min ønskeliste for turmål, men nå står den i alle fall på listen for en gang å reise tilbake.
Da er vi landet på Vaclav Havel lufthavn i Praha
Vi ankom borgenområdet og spaserte til lunch restauranten

Utsikt mot borgen og sentrum
Vi spiste på Klasterni Restaurace, og lærte allerede til lunch at måltidene i Praha går raskt unna!! Menyen var tsjekkiske nasjonalretter, og helt ærlig, ikke helt min smak. Potetsuppe, blandet grill og frukt kake.
Likte bytaxiene her
På vei inn til Borgen og den fantastiske St Vitus Cathedral
Buret hvor de kastet de utro kvinnene
St Vitus Chatedral, den bare må oppleves. Første besøket var kort, men vi gikk tilbake etter etpar dager, og brukte noen timer her
Vi spaserte ned Lillesiden og ble hentet av buss og kjørt til hotellet
Middag første kvelden var på Plzenska Restaurant. Denne kvelden ble en opplevelse på mange måter, men kanskje mest pga rot med servering og mat. Det ble mye latter, og til og med dansing på bordet fra undertegnede.....maten, vel, fortsatt lite imponert. Musikken var trekkspill, kontrabass og litt ubeskrivelig
Som i et Disney eventyr, manglet bare fyrverkeriet bak. Dette er Church of our lady, eller The Cathedral of Tyn på gamle bytorvet i Praha. Her har tiden tilsynelatende stått stille i 600 år, og jeg forelsket meg i sted og stemning
Den astronomiske klokken på torvet, både klokken og historien rundt den er fantastisk. Klokken er fra 1410 og viser ikke bare tiden, men solen, månen og planetenes posisjoner. Når klokken slår hver hele time kommer det nydelige figurer til syne i lukene på toppen, og folk stimler sammen for å få dette med seg.

Finnes ikke en bedre plass å nyte bobler
Sydlandsk stemning, og fantastisk reisefølge
Det ble MYE gåing og mye fint å se

Kafka statue
Så utrolig mange fine båter på elva
På vei mot Karls broa, et must om du er i Praha
Og vi måtte selvsagt til topps i brutårnet
Flott utsikt og ubeskrivelig varmt.....
Tid for lunch.......
........og påfyll av væske :)
Flott spisested under Karls broa
Og da startet turen over broa, en bro full av de fineste statuer
Mye aktivitet på broa, jazzmusikk det svingte av

Spesielt lys på himmelen, store hull der solstrålene kom igjennom
Legg hånda di på og ønsk deg noe......mange har gjort det før deg. Her var det kø for å ta på statuen som er midt på broa
Her var det trangt :)
Flere plasser på bruene kunne du sverge evig troskap og kaste nøkkelen
Mange gallerier langs elva
John Lennon veggen, veggen der de har gitt opp å styre taggingen. Da vi passerte var det fotografering av brudepar, mens en gitarist sang "Imagine"

Klar for byen
Nok en uforglemmelig middag, denne gangen på en middelalderrestaurant under bakkenivå, Restaurant Krcma U Pavouka (betyr: Hos edderkoppen)  Her var det mørkt,varmt og høy stemning. Tøff og MYE mat og DRIKKE. Underholdning uten stopp, mye lyd av sekkepiper, trommer og middelalderinstrumenter. 
12 timers stekt griseknoke med potetstappe

Du kan ikke være i Praha uten å ta en tur på elva Vlatava og i slusene. Vi valgte Boat for you, og hadde en koselig lunch ombord på den to timers turen
Idyllisk, og mye trafikk
Ingenting å si på september tempen


Denne gangen under Karls broa
Skulle ønske vi hadde trikk hjemme. Alle gatene i Praha har brostein, kun større hovedgater er asfaltert. Dette er byen der høye hæler ikke egner seg.

Siste kveld var maten fantastisk, vi spiste på gamletorvet på restaurant U Prince (betyr: Hos prinsen)  Men fortsatt går det fort, 3 retters middag med drikke til 24 mennesker var gjort på 1 time og 15 min!!!
Det betyr ikke at vi ikke fortsatte å nyte kvelden :)
Takk for super tur med supert reisefølge. Ikke ofte vi reiser med så mange og trives så godt. Takk til arbeidsgiver og gode kolegaer for minner for livet. Og det å få servert salat til middagen har fått en helt spesiell betydning :) :)  En god klem fra en av mine barne TV helter, muldvarpen, satte punktum for turen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar