fredag 24. mars 2017

Busteinen, et lite kjøkken og soverom til fire.

Det begynner helt klart å bli lysere på ettermiddagen, og det åpner for mere utetid etter jobb. Å overnatte ute har ikke helt fristet enda, men tar du turen til Busteinen så er det i alle fall en mulighet for tak over hodet. Du finner den i Vågsbygdskauen, og da vi besøkte stedet denne uka var det tydelige tegn på at det er endel besøk her.
Godt skiltet når du vet hvor du skal.......
Vi startet på Rosseland og fulgte blåløypa rundt
Utsikt over Rossevann. Nydelig sol og flott natur
Flere kulturminner fra 1.verdenskrig langs løypa
Denne helleren er blitt til ved at en stor stein i løpet av istiden (ca 15000 år siden) har lagt seg til ro over et skar og på den måten laget et romlig hulrom under.
Historien sier at hulen skal ha vært bebodd. Den eneste som en med sikkerhet vet har bodd der er Christian i Grauthelleren. Han skal ha bodd her mens han hogde tømmer for bøndene fra Rosseland. Gjetere har og søkt tilflukt her i dårlig vær.
Et lite kjøkken og soverom til fire personer.
Du kan ikke unngå å se den uansett fra hvilken side du kommer
Fortsatt ganske vått mange steder. Endel myr og mange små bekker
Grønnt er skjønt, og nå grønnes det virkelig
Fantastiske farger langs Rossevann da vi var rundt
Deler av veien i dag kalles Tyskerveien. Tyskerveien går fra Rosseland i Songdalen til Sandviga i Vågsbygda. Den gamle «tyskerveien» går i smått kupert terreng, men er godt opparbeidet med trapper og små bruer. På vei tilbake passerte vi Rossevann festningsanlegg. Det er et gedigent festningsanlegg bygget av nøytralitetsvernet i 1915. Anlegget ble bygget av Stavanger bataljon. Til festningsanlegget gikk det med 1440 m armeringsjern.
En fin ettermiddagstur, den ble rett under 10 km og var gjort på ca 2 timer. Det føles godt å kunne få tatt en såpas god tur etter jobb og middag. Vi nærmer oss uten tvil vår og sommer, og det er velkomment.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar