søndag 30. juli 2017

Tånesvarden i norsk sommervær

Etter noen uker med temp 40 pluss, sol, blå himmel og bading er vi hjemme igjen. Til norsk sommer..... Men lysten til å bevege seg økte i takt med tid for hjemreise, så i går gikk turen ut, uansett om det blåste, regnet og tordnet. Denne turen finner jeg ingen steder, men bilder tatt av en kollega (i mye bedre vær!) gjorde at jeg hadde lyst å finne varden på Tånes.
Fyrlampehuset på stativ på Tånesskjær ble satt opp i 1932.
For å komme oss til Tånes kjørte vi E39 fra Kristiansand mot Mandal, tok av til venstre mot Valand, holdt til venstre til du kommer til krysset der du kjører mot Dal, følger så veien til du får skilt mot Tånes og svinger venstre. Vi kjørte så til endes av veien, snudde på snuplassen og parkerte på et lite jorde på venstre side. Det er ca 12 km fra E39 til vi parkerte. Fulgte så veien/stien fra jordet ut til varden. Det er ingen skilt til varden før du egentlig ikke lenger har noe valg enn å finne den, så turen er nok mest gått av lokalkjente.
Eneste skiltet vi så, men her kan du egentlig ikke gå feil.Så idyllisk. Ta hensyn, du går nesten i hagen til hyttefolketRegnet høljer, det lukter skog og sjø


Vi ser sjøen, og da ser du også varden


Det ser roligere ut her enn det var!

På den ene siden av varden var du helt i le.......men ikke her :)Beste turvennen, uansett vær så er han med ;)Elsker disse, de lukter fantastisk!Rosa, så min favoritt variantBildet tatt fra sjøsiden, funnet og lånt fra siden til kystkartverket, tatt på en dag med bedre vær enn i går.
Fint å være hjemme igjen.Våte til skinnet, friske roser i kinnene og fornøyde. God tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar