tirsdag 21. november 2017

Simonskyrkja en søndag i november

På søndag, i strålende novembersol, tok vi turen til Simonskyrkja. En fantastisk flott tur, og ekstra flott med tanke på at det kun er 14 dager siden jeg ikke engang kunne gå. Men denne helga har ryggen spilt på lag, sola varmet fra blå himmel, og vi har hatt frihelg uten planer. Som et kinder egg, tre i en :)
En helt fantastisk utsikt på toppen, 360 grader med snødekkte topper i horisonten
Jeg fikk fantastisk god hjelp til veibeskrivelse av et medlem på Fb siden til toppturer i Flekkefjord. Tusen takk!! Vi kjørte fra Kristiansand mot Flekkefjord, og på toppen før den siste bakken ned mot Flekkefjord på E39, tok vi inn en liten vei til høyre, kjørte 200 meter og parkerte på en åpen plass. Du er nå på Tjersland. På bildet ser du veien inn til høyre.
Når du står på p-plassen på Tjersland ser du skiltet mot Simonskyrkja når du kikker mot husene. Du går over ei lita bru og opp en brulagt bakke mellom husene, der begynner de blå merkene som tar deg greit helt til toppen. Godt merket hele veien. Denne toppen har vært en av tipåtoppturene i Flekkefjord flere ganger.
Du følger først en traktorvei til endes, så blir det sti.Fantastisk flott terreng, litt vått enkelte steder der du må krysse noen myrer. Det går ganske bratt oppover til tider, for meg var turen værst ned igjen. Det var glatt på fjellet mange steder.
Det var litt frost i bakken, noe som var en fordel der det var litt vått.
Det siste stykket opp til varden er bratt, men helt greit å komme opp ved hjelp av tauet som er montert. Mest glad for tauet da vi skulle ned igjen :)
Beste turvenn!! Simonskyrkja er Flekkefjords 25'te høyeste fjell med sine 424 meter over havet. Stien opp er vedlikeholdt av Flekkefjord turistforening
Fantastisk utsikt, hele veien rundt.
Vi hadde blitt tipset om nok et av Christian Sundes hoder, og på toppen startet jakten. Tipset var at hodet kikket mot syd og befant seg på kanten av toppen. Jeg er ikke så glad i å være på kanten av høyder, men det må du her om du skal finne det.
Like vakkert som de andre jeg har funnet der det solte seg i novembersola :)
Så glad blir jeg av å komme meg ut, nyte et fantastisk vær, og finne nok et hode.
Vi brukte 1 time og 40 minutter i gangtid, turen var da totalt 3,4 km. Vi gikk totalt 297 høydemeter. Toppene du møter kan lure deg litt. Det er ikke første toppen du ser, heller ikke andre, men så er den der og da er du ikke i tvil. Så endel opp, litt ned, opp, litt ned og opp igjen så er du der. Hadde vi bodd litt nærmere hadde dette fort blitt en favoritt topp. Takk for tipset til Geir Olav, jeg tar gjerne imot flere. God tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar