søndag 10. november 2013

Den omvendte Båd

Jegersberg er et fantastisk turområde både for fastboende og turister i Kristiansand. I dag gikk turen til den omvendte båt, eller BÅD som vi sier på Sørlandet. 234 moh, vår løype var 12 km tur retur.

Man får litt følelsen av å gå i fjellet når man er der oppe i Jegersberg. Det er mange av de samme luktene fra fuktig vegetasjon og varmt grunnfjell, og turen krones med særdeles god utsikt over sørlandskysten og Sørlandets hovedstad, Kristiansand.

 Turglade og treningsgale kristiansandere er heldige i hverdagen! Tunge daler med bekke- og elvefar, med akvadukten, høydedragene med lyngen i sterk rosa og bergartene båndgneis, granittisk gneis og øyegneis, for den interesserte, gir deg mer enn nok å kaste øynene på. Om det ikke skulle være nok med den fabelaktige utsikten fra toppen av Den omvendte båt. Eller BÅD!
Turen lar seg sågar gjøre en spontan ettermiddagstur – i skjørt og med lånte, litt store gubbesko.

Jeg vet ikke hvorfor det heter Den omvendte båt, men det første uhyre en hører om i folketroen i Kristiansand var en gloende drage oppe på ”Den omvendte båt.” Den er beskrevet i begynnelsen på 1700 tallet.
”Østen for Christiansand op i Den omgekerde baad der holder til en brændende drage., som de kan se baade netter og dage. Den er over 14 a 16 fod lang". Beskrivelsen er hentet om dette utysket fra en norsk matros sin dagbok om bord i flåten 1710-14. Dragen må ha avgått ved døden, for senere nevnes den ikke.

Det var vått og sleipt på fjellet i dag, men sola skinte og turen ble kronet med fantastisk middag da vi kom hjem. Ribbe, hjemmelaget ertestuing og svigerfars sylta grønne tomater. 
 
God Tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar