søndag 9. februar 2014

La Plaza Noruega

Å ta en pause fra vinteren i sol og varme, skulle vært noe alle kunne gjort. For 23. gang gikk turen til Grand Canaria for vår del, og denne gangen valgte vi virkelig riktig tid å reise på. Først falt det 85 cm med snø hjemme, etterfulgt av regn, regn og regn. Vi brukte dagene i sola, med i overkant av 30 grader. Vi må innrømme at det nok har vært et par timer med skyer.....men mer enn det er det ikke å innrømme :)
Vi har vært på fjelltur hver dag, en dag på heldagstur. Jeg går ikke lei av sol og varme, og fjellheimen på Grand Canaria er overveldende. Utgangspunktet for våre turer har vært fra Puerto Rico, og endt i Patalavaca, Arguineguin eller Anfi del Mar.
Ingenting er som en god frokost før tur

Vi er nå på toppen over Puerto Rico, mot Arguineguin. Herfra kan vi se Puerto Rico,  Tauritio og Arguineguin

Det var frodig i fjellet og nydelig farge på de nye skuddene

Mange steder er det murer etter tidligere bosetting

Norskeplassen. Mogan kommune ga i 1989 en tomt til den norske klubben. Her har klubben plantet en palmelund, satt opp benker og bord. Da vi gikk opp var det også utsalg av drikke og frukt her. Tusenvis av nordmenn er her ila året. Fra Puerto Rico er det en god time inn hit, fra Patalavaca ca to timer.

Det er flotte grusstier overalt, opp og ned mellom kløftene (barranco) og ryggene (lomo). Jeg misstenker at de mange vardene er bygget av nordmenn som det er mer enn 200 000 av her i området årlig.

Korset på toppen av Patalavaca var målet vårt i dag. Vi kunne ha gjort det enkelt og tatt turen opp fra sentrum av Patalavaca, da bruker du 30 minutter. Vi kom ovenifra og fulgte veien ned fra  gården Casas de Toscas, og hadde gått i underkant av 3 timer da vi kom til korset.

Flott utsikt

Utsikt over Anfi del Mar

Fra Patalavaca og opp til korset fant vi mange av disse kjente Téne :)

Vi hadde en bedre lunch på Tapas Tapas før vi gikk tilbake over fjellet. Krabbekaker, bruschetta, potetomelett og gratinerte oster og oliven. Vist er tapas godt!!


Ettermiddagen brukte jeg her, med litt såre bein og knær som protesterte litt

Kveld over Puerto Rico, nok en nydelig vinterdag er over

Arguineguin og Patalavaca er de norskeste områdene på Gran Canaria. Mange nordmenn har slått seg ned her og enda flere ferierer i området (slik som jeg). Det er også her man finner den norske skolen og det norske helsesenteret Valle Marina og sjømannskirken på Gran Canaria. At så mange nordmenn til enhver tid befinner seg her, preger områdene ovenfor Patalavaca hvor man finner steder som Norskeplassen, Våres Plass, Ivars Plass og Eyvinds Plass. Og jeg har nye mål for neste tur :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar