mandag 15. februar 2016

En sommerdag i februar

St. Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag, markeres 14.februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. For vår del er det også bryllupsdag, og i år har vi elfenbens bryllupsdag. Vi valgte å feire den slik vi liker best, med en tur.
Denne gangen gikk turen til Havik stranda i strålende sol og under den blåeste himmel.Men......det er februar og tempen viste minus 8 da vi kjørte hjemmefra.
Det er vindstille, vannet er krystallklart

Sand og strand så langt øyet ser

Blå blå himmel og strålende sol

Min Valentine

Knerten nøt dagen, han løp mange km fritt på stranda

En pause i sola
Haviksanden ligger på Lista, kun 5 km fra Farsund, og er en av de mest besøkte strendene i området. Det er hvit sand og strand så langt øye kan se, og her er 30 km med merkede turløyper i et av Norges rikeste områder med flora og fauna. Sanddynelandskapet på Lista er verdifullt, det finnes bare to slike landskapsformer i Norge.

I dag nyter vi lunchen ute
På menyen er ekte turmat, pølser, sjokolade og appelsin......
Det er viktig å dele......Knerten elsker grillpølser :)
Og her ble det sjømat til dessert, albueskjell på grillen. Albuesneglen som er inne i albueskjellet er seig og egner seg ikke til mat på samme måte som andre skjell og snegler. Kjøttet er seigt som gummi, men egner seg godt som smakstilsetter i andre sjømatretter.
Stranda er godt kjent for kitere, og går du litt bort fra parkeringsplassene og de største stiene er det gode muligheter til å ha stranda for deg selv.

Lyset på Lista, det er noe med det....


Hytta som egentlig er en installasjon, heter Lyset på Lista. Meningen med bygningen er at du skal kunne beundre kysten og lyset på Lista uansett vær. Installasjonen har store vinduer, sitteplasser og til og med mulighet for overnatting. Lyset på Lista ble satt opp i september 2013. Installasjonen er tegnet og bygget i løpet av 20 dager av to norske arkitekter og 14 arkitektstudenter fra NTNU og Mexico.Lyset på Lista er åpent hele året rundt, er aldri låst.

Lyst på en aldeles nydelig tur, da vet du nå hvor. God tur!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar