mandag 28. november 2016

Duekniben

En fridag og deilig tørt og kaldt vær. Det ble tur i soloppgang før alle praktiske gjøremål hjemme nå i en travel førjulstid. Er så altfor lite kjent i egen by, og prøver å gjøre noe med det. I tidlige morgentimer i dag gikk turen til Duekniben. Når jeg googlet Duekniben fikk jeg opp at det er en boliggate i Kristiansand og at det i gatens forlengelse er et utsiktspunkt. Like under toppen ligger et oppdemmet vannbasseng som er matrikluert som Dueknipen 100. Dueknipen tilhører bydelen Grim / Dalane.
Ei perle av et sted, og desidert beste utsikt i byen! Oskar Wergeland var i sin tid med på å legge tilrette området her.
Flott turterreng ved toppen. Du kan starte ved Falconbridge (Glencore), Kobberveien eller ved Dueknipen
Trapper når du nærmer deg toppen
På 1700 tallet var byens rettersted rett under Duekniben. Når dødsdømte skulle miste hodet ble de kjørt ut hit i rakkerens åpne kjerre. Etter halshoggingen var det rakkerens oppgave å sette det avhogde hodet på stake. I 1790 årene het rakkeren, eller nattmannen, i Kristiansand Ole Nielsen.
Utsiktspunktet med vimpelen ligger 98 m.o.h.
Fantastisk flott soloppgang og minus 5 i dag

Det oppdemmede bassenget er en flott badeplass om sommeren. Vannet var tidligere trykkbassend for vannforsyningen til Kristiansands beboere. Derfor kaller mange det fremdeles for Drikkevannet.
Det ble en kjempefin start på dagen i dag. Det er mulig jeg har vært her som barn, jeg bodde ikke langt unna som lita, men jeg husker det ikke. Jeg vet nå at det vil bli besøkt igjen når sommeren kommer. Etter en sånn start på dagen gikk både vindus- og gulvvask mye lettere når jeg kom hjem.Ta turen..........gjør det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar