søndag 16. april 2017

Svaba 645 moh, fra sol og blå himmel til snøstorm

Dagen startet så bra med sol og knallblå himmel, så vi tenkte det måtte utnyttes. Påska er snart over og det venter lange arbeidsdager de neste ukene som gir lite tid til turer.
Vi kjørte til Hornnes, tok veien opp Dåsvannsdalen, svingte av opp Skjerkeveien etter 8 km og parkerte ved inntaksdammen til Uleberg kraftverk. På vestsia av veien her reiser en særmerket fjelltopp seg, Svaba. Toppen her var målet i dag.
Veien opp fra Kristiansand gikk i strålende sol
Vi parkerte ved demningen, med klar sikt til toppen vi skulle opp på 645 moh
Mange bekker små.....
Følg grusvei til Kroni. Det er ca 1 km fra bommen og frem til dette koselige stabburet, følg stien opp på høyre side etter steinjerdet. Du tar toppen fra nordsiden, ca 2,7 km og 265 høydemeter,  rolig gangtid 1,5 t opp.
Været skiftet på vei opp, og nå ble himmelen grå. Vi strevde litt med å finne stien opp etter snøfallet i går. Vi valgte å ta rette veien opp et stykke uten å finne noen sti, var heldige å treffe på stien da vi kom opp første stigning. Kunne da følge den til toppen. Bedre merket når du nærmer deg toppen enn det var i starten.
Varden på toppen
Flotteste utsikt jeg har sett på lenge! Her er det virkelig 360 graders utsikt!!
Synd ikke bildene kan vise hvor flott det var
Mye flott stein på toppen. Vet ikke hvorfor toppen heter Svaba, men det glatte fjellet minnet om svaberg på toppen
Lettere å finne veien ned igjen, men det snødde på nytt tett før vi nådde bilen
Vi er godt igang med årets 10 toppers. Denne toppen anbefales, og som utsiktstopp en av de virkelig store. Uten snøfallet i går hadde vi nok funnet stien også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar