fredag 22. september 2017

Gloppefossen, 300 meter fall i Setesdal

Er du som meg og liker vann, da er denne turen noe for deg. Vi tok turen til Valle og Gloppefossen på søndag. Nok en gang var det meldt sol og pent vær............men sånn ble det ikke. Men er du glad i vann så kan det vel likegodt komme ovenfra.
Jeg har kjørt forbi skiltet med Gloppefossen i mange år på vei opp Setesdalen, men denne gangen var turen her selve målet. Følger du Rv9 opp dalen, så starter turen ikke langt fra Valle sentrum. Kjør videre til du kommer til bobilcampen Sanden Såre på venstre side av veien, der starter turen på høyre side av veien. Flott og lettgått tur, som likevel kan gjøres tyngre ved å øke tempoet oppover.
Noen hadde hatt det veldig moro med skiltingen på Rv9 når vi passerte Ose. Dette skiltet medførte diskusjon og stopp med snuing for å få bekreftet at det virkelig satt en mann oppå elgen..........min kjære hadde rett :)
Været oppover fra Kristiansand var fantastisk, tidlig søndag morgen
Skiltet for turløypa er godt synlig når du kommer på Rv9, starten ligger ca 9 km nord for Valle sentrum, skiltet står på høyre side av veien (når du kommer fra Kristiansand)
Det er merket sti inn Veiåjuvet, du går på grusvei, traktorvei og god sti, det er ikke mulig å gå feil. Du krysser elva flere ganger, både ved hjelp av broer, men du må også uti vannet over elva.
Vi kom ikke helt opp under fossen denne gangen, til det var det for mye vann i elva. Det har regnet godt i lang tid, og steienene er glatte og moselagte. Vannet holdt heller ikke badetemp :)
Gloppefossen er en av de største fossene i Setesdal med sitt 280 meter lange fall
Ikke lysten på å falle her! Vi gikk opp og ned langs kanten for å prøve å finne en vei over, men ga oss
Et flott syn, og masse lyd.....og nå kom også regnet for vår del
Vann er bare så fasinerende
Turen er beregnet fra 2-4 timer alt etter hvor du leser om den. Inn går det oppover hele veien, men på ingen måte bratt. Vi holdt godt jevnt tempo inn og brukte 35 min, litt mindre tilbake.
Sola var tilbake da vi kom ned til Byglandsfjord igjen, her hadde sola vært hele dagen.......jeg gjør ikke noe av litt regn, og turen i dag var flott uansett.
Setesdalen er bare turområde nr en for meg, det finnes så mange flotte steder. Her er det bare å bestemme hvor langt du er villig til å kjøre før du vil ut å gå, og hvor lang tur du vil  ha før du skal hjem igjen. God tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar