mandag 20. april 2020

SNIPA 577 moh i Bygland

SNIPA er en av årets 10 topper i Setesdal 2020. Det er Otra Il som står bak 10 topper i Setesdal, og i år er det 11. året det blir arrangert. Forrige helg tok vi turen opp og gikk til Snipa, for en flott tur.
Turen starter ved Longerak, like ved der den gamle veien tar av/kommer inn på Rv 9 nordfra. For oss som kom fra Kristiansand så kommer skiltet med parkering på høyre side av veien, og du ser det fra veien. Det er ei merket løype, og den blir beskrevet som en krevende stigning opp til dammen. Den er ikke krevende på annen måte enn at traktorveien går OPPOVER , OPPOVER og enda mer OPPOVER. Jeg lover i alle fall pulsstigning, og en litt tyngre pust.
Ingenting å si på utsikten annet enn FLOTT

Linseball er morsomt, lager en liten vri på bildene
Skogen opp langs traktorveien var som en grønn dyne av mose
De siste 2-300 meterne går i terreng uten sti. Det er merket med merkebånd, det er vått og en del myr. Til sommeren når turen er mer kjent er jeg ganske sikker på det blir sti ut.
Her satt jeg ikke lenge denne dagen, det var iskald vind og fristet slett ikke til nytelse.
Den som fant denne utsikten og gjorde det til en topptur valgte riktig sted. For et land vi bor i.
Her skal jeg uten tvil opp igjen en dag det er mindre vind, men der himlen fortsatt er blå. En flott plass å nyte niste og utsikt. Denne dagen fristet ikke det. Det blåste så det var vanskelig bare å ta bilde på toppen. Men uten tvil, anbefales. Turen er 5 km t/r, og vi brukte 1,5 time i gangtid. God tur. 

Her kan du se turen Snipa 12.april 2020

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar