tirsdag 21. april 2020

DRAUMARNUTEN 710 moh

Draumarnuten i Bygland er nok en ny tur for min del. Også denne toppturen er med på 10 på topp i Setesdal 2020. Jeg gikk turen forrige helg. Den er merket som krevende, og du får garantert pulsen opp i de bratteste områdene, men den er ikke mer krevende enn at de fleste greier den fint. Det var fortsatt mye snø opp mot toppen i de bratteste partiene, så du kan med fordel vente noen uker med å gå den. Startstedet er i Bygland sentrum. Du tar av Rv 9 mot sentrum, følger veien og tar til venstre. Du får KVS Bygland skolen på høyre side og tar veien inn til høyre etter du har passert den. Du er nå i Rindane bustadfelt. Følg veien til endes og du kommer til skiltet med turstart.
Turen er merket med blå merker, og de var høyt nok oppe på trærne til at vi kunne se dem tross mye snø mot toppen
Den første delen av turen går på en gammel tømmerslepe, før den går over på sti med varierende underlag. Det er endel kraftige stigninger, men det flater litt ut innimellom så du får pulsen ned.
Endel våt myr og vått underlag, når du kommer opp i høyden er det en kraftig stigning langs fossen, den var nå islagt og litt utfordrende med tanke på at det er smalt og glatt. Er nok adskillig lettere når isen er borte. Her måtte vi bruke hendene litt på vei både opp og ned.
Det er en flott natur her, og helt tydelig i en plass med mye dyreliv. Vi så mye spor og hørte mye fuglesang.
Da vi trodde vi kom til toppen, var vi ikke helt der. Vi måtte trekke litt til høyre, da så vi varden og kjente igjen utsikten. Her ser du Byglandsbygda, fjorden og Jordalsbø. Det er en mektig natur vi er så heldige å få bevege oss fritt i, blå himmel og snødekte fjelltopper i bakgrunnen.

Aldri en topp uten et hopp :) Heldige meg som kan gå tur med deg :)
Takk for flott topptur
Turen er totalt 7 km t/r, og vi brukte 2 timer og 15 min i gangtid. Den må nok prøves igjen utpå sommeren, jeg tipper terrenget er annerledes da. Synes flere av turene til 10 på topp Setesdal i år virkelig har en fantastisk utsikt å by på. Du kan se turen her Draumarnuten.
Har du lyst til å se noen av de andre 10 på topp turene fra 2020, så kan du klikke på de her:
SNIPA
HANNÅSFJELLET
VASSLANDSFJELLET og GLOVA

God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar