mandag 7. oktober 2013

For nå skal Bolla Pinnsvin gå på skolen

Jeg har hatt besøk i hele sommer, om ikke hver dag, så ofte, helt inn på dørmatta. Pinnsvin i hagen er både koselig og nyttig. Er du så heldig å få dyret som gjest, bør du ta godt vare på det. Hvis du er snill mot pinnsvinet og hjelper det litt med næringsgrunnlaget er takknemmeligheten du får tilbake at det holder hagen din i orden. Pinnsvin lever av småkryp, snegler og biller. Med andre ord rydder det hagen din for blant annet Iberia snegle. Siden dyrene lever tett ved mennesker, kan noen bli forholdsvis tamme og la seg mate av mennesker i nærheten av boliger.

Alle pinnsvin er imidlertid allergiske mot laktose, og de må ikke fores med kumelk. De får diare og dette kan gjøre de svært syke. Har man lyst til å gi mat til et pinnsvin, setter de stor pris på hunde- og kattemat på boks. Det er viktig å sette ut en skål med vann i tillegg, slik at de ikke tørster etter måltidet. Når man først er i gang med å mate et pinnsvin kan man også prøve å tilrettelegge for dyret i hagen. En helt striglet og perfekt hage er ikke noe godt sted for et pinnsvin. Samler du opp en løvhaug i et rolig hjørne av hagen med litt kvister og for eksempel noen planke rester over skaper du et sted som er lunt, trygt og godt for pinnsvinet.
Han her ville både koses og klappes, og han likte veldig godt pølse....
Denne krabaten var nok ikke hos meg, jeg bare lånte bildet <3
Det er viktig å huske på at pinnsvinet er totalfredet i Norge. Og nå har Bolla Pinnsvin gått på skolen. Kanskje lærte du noe om han her :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar