søndag 14. mai 2017

Lindalsheia, et trinn av gangen

I august 2014 skrev jeg et innlegg om trappa ved Rossevann vannverk. Det er til min store irritasjon fortsatt det mest leste innlegget når vi nå sier mai 2017!! Men nå dukker den altså opp igjen i dette innlegget. Veien opp til Lindalsheia starter nemlig med turen opp trappa. Trappa har fortsatt 249 trinn, brattest i starten før den flater noe ut mot toppen. Denne gangen tok vi turen videre oppover og inn på heia. Du er velkommen med.
Fra Vågsbygdveien tar du av til Langenes når du har passert Kjos Gård. Etter en god kilometer tar du av til høyre inn til Rossevann vannverk. Parker langs grusveien og følg traktorveien inn tilhøyre, da ser du snart trappa
Så er det bare å begynne å gå, et steg av gangen
På toppen møter du merkene, og de vil vise deg veien videre. Min mening er at de slett ikke er lette å se alle steder. Vi mistet stien både inn og tilbake begge turene vi nå har hatt, og vi var ikke alene om det. Siste turen var vi en ganske stor gruppe samlet på vei ned, som alle hadde mistet stien. Lyset og at skogen grønnes gjør lappene vanskelig å se flere plasser.
Rester etter sporvognene på toppen av trappa
Om lappene er vanskelige å finne, så er det også slike små varder hele veien inn til toppen. Mister du stien, se etter vardene.
Flott utsikt på toppen, og terrenget er fint å gå i
Fra parkeringsplassen og opp til Lindalsheia er det ca 1,5 km
Fantastisk utsikt på toppen

På toppen kan du nyte utsikt langs hele kystlinjen utenfor Kristiansand.
Byfjorden, Odderøya og Flekkerøya. Fyrene Oksøy og Grønningen. Mot vest ser du kysten mot Mandal
En fin tur, men må nok gå den noen ganger for å ikke bomme på veien. Om du mister stien så ser du jo toppen som det høyeste punktet etterhvert. God tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar