lørdag 13. mai 2017

Smørheia, som å sitte på taket av Søgne

På toppen av Smørheia 242 moh. er det som å sitte på taket til Søgne. Her sitter en virkelig på toppen og har følelsen av å se ned på alt, uansett i hvilken retning blikket rettes. Det nærmeste terrenget omkring er åpne myrer med småvokste, gamle furutrær spredt utover. Dette er Søgnes høyfjellsområde og er en av de ti toppene til Ti på topp i Agder 2017. Nok en ny tur for meg.
Kjør E39 mot Mandal. Når du har passert Lonelier industriområde følger du skilt mot Lohnelier og ta av mot venstre. Kjør under E39. Hold mot venstre og følg Lohneveien og Eigestølveien. Etter en god km parkerer du på den store grusplassen på venstre side av veien.
Opp til Smørheia går vi først på god skogsbilvei før vi tar av og går over myrene og bart fjell. Her kan det vær ganske vått, så det er lurt og ha godt fottøy. Turen er på ca 4 km i lett terreng.
Når du kommer opp til toppen av Smørheia er du 242 meter over havet og har utsikt over "hele Sørlandet" med fri utsikt i alle himmelretninger.
Lavvoen på toppen er åpen hele året for alle, og en flott plass å spise matpakka om været er dårlig
For vår del ble dette den siste av årets 10 topper, alle ble gått ila to dager.
Dette var en virkelig flott tur, og terrenget er virkelig som på høyfjellet. Utsikten kan man ikke klage på, og fjellene på toppen er nesten som svaberg. Ikke noe problem å være mange på toppen en fin dag, det er plass til alle. Jeg er blitt anbefalt denne turen av en kollega i lengre tid, men ikke kommet meg opp før den nå kom som en ti toppers. Den vil absolutt bli gått igjen, og er en ypperlig tur med barn. Ingen kraftige stigninger, bare jevnt og slagt oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar