fredag 12. mai 2017

Til Hestheia uten bruk av hestekrefter

Hestheia er en topp i Songdalen kommune, og kan nåes fra mange kanter. Du er 300 moh på toppen, og den er lett synlig og gjenkjennelig med den store masta på toppen. Turen vi har valgt opp ble ca 10 km t/r. Den er grei å gå, med litt tyngre partier underveis. Vi tok hovedturløypa og startet fra Stemmen ved riksvei 9 mot Evje. Grei plass å parkere ved rasteplass eller ved bensinstasjonen.
Det er greit merket
Her kommer løypa ut av skogen og treffer grusveien opp til masta. Den siste bakken opp var tung på nygrusa vei
Ikke så mye utsikt på selve toppen, til og med toppen av masta var vanskelig å se i regnværet. Masta er 217,5 meter høyt, de første 45 metrene er betong med 172,5 meter stålmast på toppen. Det er en tv sender bygd på slutten av 1960 tallet.
Det er også en flott stor, helt rund, varde på toppen
Hesthei er en tidligere vedeplass. Navnet har ingenting med dyret hest å gjøre. Det hæste betyr den høyeste etter det gammelnorske ordet hå.
Da var det bare å starte på returen. Hesthei er en av Ti på topp i Agder turene i 2017
En fin tur, men beregn litt tid på de 10 km turen er. Skogen var full av konvaller, og fuglene sang hele veien. Jeg var litt uheldig med maiværet, og det ble surt og kaldt når regnet kom bare en km fra toppen. Nok en tur jeg ikke hadde gått før, så Ti på topp er supert om du ønsker nye turforslag. God tur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar