tirsdag 7. august 2018

Seitan Limani, satans havn

Det har blitt mye bading i sommer, mer enn vanlig for min del. Over hele Europa har tempen ligget høyere enn normalt. Også i år har noen av sommerukene blitt brukt på Kreta, denne vakre greske øya som i likhet med Norge har så mye natur å by på. Klart det enkleste hadde vært å bare tusle ned på stranda som ligger 10 meter fra soverommet, men her som hjemme så skjuler ofte de flotteste plasser seg på de mest gjemte steder. Seitan Limani er ei slik strand. Du må nesten vite om den for å finne den, og det er ikke stranda du kommer til fordi veien går forbi her......for det gjør den ikke.
Stranda på Seitan Limani er ikke stor, men den er vakker der den ligger. Stranda ligger ytterst på Tripiti cape, nord øst på Kreta, ikke langt fra flyplassen. Når du kjører fra flyplassen tar du til høyre opp og over fjellet i stedet for mot Chania. Veien blir etterhvert smal og dårlig, men fullt kjørbar....
Veien fører deg ned til en liten kirke og et platå før den tar deg ned en korketrekker. Her er veien asfaltert og forholdsvis bred, men det finnes ingen fender eller hindring om du kommer ut på kanten. Veien er også så bratt at det var vanskelig å se forran bilen på vei nedover, har du høydeskrekk er dette IKKE plassen for deg, heller ikke om du har bil med dårlige bremser....
På toppen her er det en liten plass du kan parkere, kommer du for sent en den full av biler. Mange kjører hit bare for å se ned på stranda og ta bilder. Det finnes ikke noe annet her, ingen kafe eller kioskmulighet.
For de som vil ned er det bare å begynne å gå. Gode sko anbefales virkelig, og gjerne sekk så du har hendene fri til å klatre litt. Det var lite skygge å finne da vi gikk ned, og du kjente godt varmen.
Vel nede er det bare å hoppe i sjøen. Den er turkis og sanden er som silke. Men det var mange som ville det samme som oss, så etterhvert ble det nokså fullt her nede. Majoriteten var greske, men endel russere hadde osgå funnet veien. De siste årene har mengden russiske turister økt betydelig. De er både synlige og hørbare......
Akkurat denne dagen var det ekstra deilig å kunne hive seg i sjøen. Fjellturer i 40 varme gjør noe med kroppen
Vi nøyt en times sol og bad, kald drikke og frukt fra sekken før vi bega oss oppover fjellsiden igjen
Bare å begynne. Når du vet bilen står på toppen, og at tempen inni bilen er minst 50 pluss.......Men denne stranda ville jeg på, og turen ned og opp var så verdt det.
Oppe igjen og klar til siste etappe opp i bilen, den er egentlig nesten værst!
En flott formiddagstur i varmen. Vi fortsatte bilturen til nok en turkisfarget strand på øya vi er blitt så glad i. Har du sjansen, så ta gjerne en morgentur til Satans havn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar