fredag 7. desember 2018

Hollywoodskiltet på Springvannsheia

Med Hollywoodskiltet godt i minne fra forrige tur, og ryktet om et tilsvarende i Lillesand, ja da måtte jeg bare ta turen å se det. Det ligger jo adskillig nærmere, og debatten går om det skal fjernes eller ikke på lik linje med hva det gjorde i Hollywood.
Du kan lese innlegget mitt om Hollywood her.
Si hva du vil, men både skiltet og utsikten falt helt i smak hos meg.
Vi gikk ikke noen lang tur, og rakk det akkurat før det ble mørkt. Men her har du fin mulighet for kort tur og god trening. Noen ganger opp og ned i trappa her garanterer god pulsstigning! God parkeringsmulighet på p-plassen ved bensinstasjonen i sentrum. Trappa ligger på venstre side av stasjonen.
Springvannsheia er en høyde i sentrum av Lillesand, som ligger ved en gammel vannkilde kalt Springvannsstemmen. Området har vakker utsikt over skjærgården, og en nydelig skog rundt vannet. Fysisk tilrettelegging av området rundt Springvannsheia, ble gjennomført i 2011 og 2012 og er er et samarbeidsprosjekt mellom Lillesand kommune, Midt-Agder Friluftsråd og Aust-Agder fylkeskommune.
Tidlig om morgenen, dagen før Kulturnatta, oppdaget lillesanderne «Hollywood-skiltet» på Springvannsheia. Hvor kom det fra? Mannen bak skiltet heter Johannes Myhre Vallesverd og er jurist med et stort hjerte for Lillesand.
Han har ikke for store forventninger om at skiltet får lov å stå, og har sagt han selv vil ta det ned om det skal ned. Hjertet i A'en er det dattera som har tegnet. Klart ikke alle skal få gjøre som de vil, og sette opp skilt og dekorere. Smaken er som baken, alltid delt. Jeg personlig håper det får lov å stå, kanskje til og med løftes opp. Det skjemte ikke naturen, og jeg tror tilogmed det vil få mange flere til å ta turen opp, noe som jo var målet da turområdet ble tilrettelagt.
Vi rakk turen etter jobb, 15 min i bil. Pass deg i trappa når det er rim, den var glatt!
Lillesand om omegn har blitt et mye brukt turområde for min del siste årene. Bosatt på østsida av Varoddbrua så er det raskere å komme seg i flotte turområder her enn på andre sida av broa, og turløyper er det nok av!
Det finnes også tilsvarende skilt andre steder, også der gikk debatten om å fjerne det. Du kan lese om et i nærheten her Hollywood, Bollywood eller Søgne.  God tur.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar