tirsdag 17. mai 2016

Hollywood, Bollywood eller rett og slett Søgne. TipåtoppAgder 2016.

I går tok vi en av toppene i Søgne. Store og små til toppen av Rannesheia der det store Søgne skiltet ruver på toppen. En flott familietur, passe kort eller lang, alt etter hvem som ser, med en suveren utsikt over Søgne uansett hvilke øyne som ser. Det finnes to ruter opp, vi tok en opp og en annen ned. Vi kjørte til parkeringsplassen bak Essostasjonen på Tangvall, og gikk til kunstgressbanen via undergangen under E18. Vi krysset banen og startet turen opp i enden av banen, det var skiltet hele veien opp med Ti på topp skilter.
Dagens mål, 115 moh
Godt skiltet fra enden av kunstgressbanen, det er enkleste vei opp som er skiltet
Gutta først.....
Jentene etter........helt tilfeldig, vi var først ned igjen :)
Flott sti hele veien
Det lysner og vi nærmer oss toppen.......alle vil være førstemann opp
Flott utsikt på toppen, vel verdt turen opp
Det er ikke Hollywood, eller Bollywood........men like flott
Klart alle må opp i skiltet
Flotte benker på toppen, men de var opptatt, var mange som tok turen opp i dag
Hjertelig fornøyd <3

Bokstavene kom opp i 2011 da tre kamerater satte dem opp i all hemmelighet på kveldstid. De var da av finer, og ikke så holdbare som bokstavene som nå er satt opp. Reisverket og bokstavene som er der nå ble flydd opp i full åpenhet, og med tillatelse og er blitt et populært turmål. Guttene ble i 2015 kåret til årets navn av lokalavisen i Søgne. Det var Marius Hatlem, Njaal Birkeland og Svein Ove Langenes Olsen som hadde ideen og snekret bokstavene og skiltet.
Tur selfie på toppen
Turen ned var litt mer klatring, også med noen farlige partier, spesielt hvis det er vått. Rett etter toppen går et av tråkkene nær et stup på vestsiden av heia. I to små partier var det satt ut tau der du kunne "rappelere" ned et lite stykke. Det er ikke verre enn at de aller fleste kan klare det. Denne turen er adskillig kortene, men altså dertil brattere. Var ikke merket slik løypa opp var.
Litt brattere ned, og det ble et par små fall
Da var vi nede igjen. Fin tur i solskinnet.Vi brukte 25 min opp og 15 ned. Turen er i alt ca 2 km.
Har du ikke vært i Hollywood eller Bollywood, så er kanskje Søgne et sted det er lettere å nå. Og har du vært der.........er likvell Søgne å anbefale. God tur.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar