onsdag 1. februar 2023

Dagsturhytta Knibenro i Lillesand

Jeg har så sansen for alle de nye dagsturhyttene som kommer opp, og denne var super!

Dagsturhytta i Lillesand heter Knibenro og ligger i friluftsområdet Kaldvell. Kaldvell er regnet som Lillesands fineste og best tilrettelagte friluftsområde. Dagsturhytta ble innviet 8.november 2022, så den er helt ny. Den ligger på Kaldvellkniben, ca en halvtimes gange fra parkeringsplassen. Turstiene i området er veldig godt skiltet.

Kaldvell konferansesenter er virkelig et flott sted

Like til venstre for konferansesenteret finner du en stor parkeringsplass, og det er skiltet ulike traseer og lengder på turene. Vi gikk Kniben via Haugefjell

Her finner du kulturminner fra tida da det var tømmerfløting og sagbruksaktivitet i området

Stisystemet blir stadig bedre utbygd og tilrettelagt for alle i området.

Her er toppen Haugefjell med flott utsikt til og med på en gråværsdag

Det er flere veier opp, vi valgte den lengste for å få turen, da ble den 2,6 km fra parkeringen

Sjekk den hytta!! Superfin

At vi får flere og flere av disse flotte dagsturhyttene er bare så supert

Sjekk den utsikten

Lite slår levende flammer i en flott vedovn. Ta med deg ved i sekken og tenn opp.


I dag ble det solbærtoddy med utsikt

Vi tok turen som en rundtur, og da vi skulle ned kunne vi velge sti eller grusvei. Vi valgte grusveien, men da den møtte stien så gikk vi opp igjen stien for å få med oss den flotte helleren. Her er det litt brattere og sleipt på fjellet, men du kan ta tak i tauet som er satt opp, så går dette helt greit.

Dette partiet på turen var egentlig veldig kult. Jeg liker turer som har "det lille ekstra", sånn som dette. Du kan velge dette partiet bort om du velger grusveien.

Slik finner du frem til utgangspunktet på Kaldvell: Kjør Vestre kystvei FV 420 østover i retning Grimstad og ta av Østre Kaldvell. Adressen er Østre Kaldvell 10.

Totalt ble turen vår 6,15 km og gangtiden ble totalt 70 min i et rolig tempo med en stigning på 189 meter. Du kan gjøre den kortere eller lenger, du velger selv. Men ta deg litt tid i hytta, les en av bøkene i hylla, kos deg med niste og nyt utsikten. Og til slutt, ta av deg skoa og rydd etter deg. Da kan alle få en like flott opplevelse når de besøker hytta.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar