tirsdag 21. februar 2023

Dagsturhytta på Øyliheia

De nye dagsturhyttene som skal på plass i alle kommunene i Agder er bare råfine. I supert vårvær i februar så tok jeg i dag turen til den nye dagsturhytta til Kristiansand kommune. Den er plassert på Øyliheia, kanskje en av de toppene jeg har gått mest helt fra jeg var lita. Dette var pappas favorittur, og her gikk han mye alene med barnebarn i meisen.

I sola i dag var hytta et syn. Det var mye folk i solveggen på to av sidene selv om hytta ikke er åpnet enda. Den lå så fint i terrenget her oppe, er jo nesten svaberg på toppen, og utsikt i alle retninger.
Vi startet turen fra Rige. Parkerte ved Statens vegvesen, krysset gata over til vekta og fulgte skogsveien inn til Fiskåvann. Herfra er det bare å følge blå løype, skiltene kommer etterhvert.
Du krysser vannet over demningen 
På andre siden av demningen begynner stigningen, og det blir bratt. Litt vått enkelte steder, så gode sko er lurt. Var litt sleipt noen steder, men ikke verre enn at vi møtte MANGE folk i alle aldre. Den er ikke lett å se der den ligger flott plassert på toppen.
Benker på to sider, og nesten "gapahuk" på en tredje. Her er det nok fint å sitte i kveldssola.
Tenker dette blir en mye besøkt hytte når den åpner for alle
Kristiansand parkvesen er byggherre for hytta. Elkem er grunneier og hytta er et friluftstilbud for allmenheten.
Før du går tilbake så ta turen bort til varden på Øyliheia, den er faktisk ny siden jeg var her sist. Og teller du tur, ja så får du registrert to om du går bort til varden, selve hytta er den andre.

Turen vår i dag ble5,5 km totalt. I rolig tempo brukte vi 70 minutter tur/retur. Totalt høydemeter ble 215, så det går litt opp og ned. Skogen var super å gå i i dag, grønn og fin.
Du kan se hele turen her Dagsturhytta på Øyliheia. Og skulle du ha lyst til å sjekke ut dagsturhytta i Lillesand, så finner du den her Knibenro i Lillesand. God tur.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar