tirsdag 6. september 2016

Stupstien til Eskedalshelleren for å gå på trolljakt

I det flotte sensommerværet tok vi i går en kveldstur til Birkeland i Aust-Agder. Fra Birkeland sentrum kjørte vi mot Herefoss, tok veien mot Mosfjell over Teinefossbrua. I første veikryss etter broa finner du merket sti til toppen. Vi valgte å gå Stupstien opp til Eskedalsbalkongen via Eskedalshelleren.
Stupstien er beskrevet som smal, bratt og tildels utsatt. Den følger fjellsiden opp til utsiktspunktet
Utsikt fra Utsiktspunktet, her ser du utover Birkeland hvor Tovdalselva slynger seg nedover
Det er merket sti fra krysset ved Teinefossen
På de mest utsatte stedene er det sikret med tau

Ingen problemer om du tåler litt høyde
En prins på min vei
En romantisk moseklatt på en stubbe
Da er vi ved Eskedalshelleren . Det er en naturlig heller under Eskedalsbalkongen, den er stor og man kan fint sitte tørt under om det regner. Her er også tilrettelagt med bålplass. Det er flere klatreløyper i området, og en plass som er mye brukt til rappelering. Morten har funnet trollet jeg har lett etter.......
Dette er et av tre troll som befinner seg i området, Eskedalstrollet. Trollene er laget av smeden Steven Carpenter og boltet fast i fjellet, de er ikke så store og man må lete litt etter dem for å finne de.
Vi fortsetter stien opp til Eskedalsbalkongen , 160 m.o.h.

Midt oppi fjellet møter vi en zipline over til andre siden av vannet

Vi er på toppen, etter en morsom tur med litt utfordringer
Flott utsikt denne høstkvelden, 160 moh
Lyst til å gå på Trolljakt, eller bare ta en fin tur, da kan vi anbefale denne. Vi brukte en god time fra bilen og tilbake i forholdsvis rolig tempo. Det går oppover til toppen, og nedover tilbake. Da vi kom til balkongen valgte vi stien ned igjen. Den er litt lenger og ikke så bratt.Vi har funnet et av tre troll, og det ble litt for mørkt da vi var tilbake til bilen. Det betyr av vi må tilbake en annen dag for å fortsette letinga :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar