lørdag 18. juni 2016

Nipelivarden, eller Myklivarden om du vil, på Gautestads tak

På denne tida av året er det mulig å gå toppturer på alle døgnets tider, i alle fall om det er lyset man tar hensyn til. I går tok vi turen ut når klokka hadde passert 22.30. Vi traff ikke mange andre, i alle fall ikke tobeinte. Og med hjelp fra Mygga, så ble turen en opplevelse.
Det var helt magisk lys, og disen over vannene gjorde stemningen trolsk. Det fantes ikke en krusning på vannene bortsett fra når fisken hoppet, noe den gjorde konstant. Og den har nok å hoppe etter, myggen og knotten er det ikke mulig å telle.
En stopp ved brua ved Rassevæte
Helt stille, det eneste du hører er myggen.....og fisken
Magisk
Månen på himmel og i vann
Disen svever over vannet
En av de to vardene på Nipelivarden. Varden ligger 650 m.o.h
Benken på toppen, der du kan nyte utsikten i alle retninger. Du ser til Årdalsknapen, Bertesnapen / Gullringfjellet og Himmelsyna. Nipelivarden har også navnet Myklivarden på kartet. Myklivarden er det navnet som er godkjent og tilrådd i kartverket, Nipelivarden er også godkjent som navn, men ikke tilrådd.
Den største av vardene på toppen.
For å komme til Nipelivarden, som er topp nr 2 i Otra Il's ti toppers 2016, kjører du til Misjonssenteret på Gautestad. Følg Nipeliveien i 1 km, Tonestjønnveien 100 meter, Fjellenden 300 meter, alt dette er grusvei i hytteområdet. Ta så av til venstre og følg skiløypa/sti til toppen. Siste stykket kan være litt vått da det er myr i starten. Ingen lang tur, 1,7 km en vei, og helt å anbefale på kveldstid på denne årstiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar