mandag 6. juni 2016

Til Drosefjell for å møte Tusser og Troll

Vi er godt igang med årets Ti toppers i regi av Otra IL, og tenkte i går at vi skulle ta turen til Drosefjellet, der det etter flere sagn skal være både Tusser og Troll. Vel, vi så de ikke, men jeg er helt sikker på at de har vært der, og slettet alle stier og synlige veier opp til fjellet så ikke "uvedkommende" skulle finne veien. Det føltes i alle fall slik :)
Veibeskrivelsen til topp 9, Drosefjell opplevdes som heller dårlig, så mitt forslag til vei er: ta av fra RV 9 etter du har passert Evje, og kjør mot Flatebygd. Etter ca 10 km tar du av til høyre inn på Vikstølveien, kjør denne til endes og parker ved startskiltet.
Følg veien østover (er kun en vei), til du kommer til et hvit hus. Følg veien videre (gå langs plenen) ca 200 meter. Ta så heia rett opp. Er ingen sti, og du kan gå tørrskodd.
Mange turvalg her oppe, også mange godt skiltet som ikke Tusser og Troll har fjernet
Jeg fikk i alle fall sett multemyr i går. Var multeblomster OVERALT i myrene vi passerte. Vi valgte nemlig å prøve å følge veibeskrivelsen, og havnet helt feil, og krysset dermed mer enn ei myr. Fordelen........vi vet hvor multene vokser.


Flott utsikt oppi bakken. Ser du godt etter kan du se Bertesknaben med kula midt i bildet.
Ikke godt å finne tanga, men beskrivelsen her passet bra. Den er festet på ei lite bjørk i ei lita myrdump.
Utsikt fra kanten, du ser den fra treet med klippetanga
Det var flott på tur i går, og langs hele veien før du gikk inn i skogen vokste markblomstene
Det må være rett å si at dette minnet mer om en orienteringspost enn en topptur. Men et tips fra oss er å bruke UT appen. Det var den som ga oss et forståelig kart og viste oss hvor vi skulle. Uten den hadde vi vel leita enda. Etter vi åpna appen tok det oss 25 min å nå toppen, og vi gikk rett ned igjen lia og ned på veien. Så ja, jeg tror det har vært Tusser og Troll på Drosefjell. God tur.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar