fredag 18. august 2017

Anstens fyr, på vakt siden 1904


Flekkerøy er en øy og utgjør den sørligste delen av Kristiansand kommune. Inntil undervannstunnelen ble åpnet i 1989 kunne du kun komme til øya med ferge. Min mor hadde sine første leveår på øya, og når hun nå ikke er mere er jeg blitt mere nyskjerrig på å se stedet hun vokste opp.
Flekkerøy Historielag og Midt-Agder Friluftsråd har i samarbeid utarbeidet et flott turkart for Flekkerøy. Kartet koster kr.90,- og kan kjøpes på Kiwi Flekkerøy eller ved å kontakte Midt-Agder Friluftsråd. Turen ut til fyret, på vestsiden av Flekkerøya er vakker, går i åpent landskap hvor man kan oppleve skjærgården uten å ha egen båt. Man kan på denne turen følge havet helt ut til fyret.

Det er enkelt å komme seg til fyret. Når man kommer ut på Flekkerøya, så følger man skiltningen til Åshavn, og parkerer bilen i Risleviga. Der kan man stå så lenge man vil.
Godt skiltet
Vi hørte bjellene nesten hele tiden, og da vi nærmet oss fyret traff vi på en gjeng av disse. Turen egner seg ikke for barnevogner eller rullestoler, og man bør være god til beins.
Flott turterreng

Dette er en perfekt tur på en fin sommerdag. Det må også være en fantastisk tur å ta når det blir høst, og oppleve når det stormer skikkelig ute ved fyret.
Lynga og vegetasjonen viste seg i all sin pryd

Turen til Anstens fyr var min første, det blir ikke siste. Turen vår var ca 5 km, lettgått og ren nytelse naturmessig. God tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar