tirsdag 22. januar 2019

Hodejakt på Pollfjell

Mer perfekt start på uka går ikke, en frimandag i januar med fantastisk vintersol. Det skjer liksom aldri! Og siden det ikke er kommet snø her sør, så er hodejakt fremdeles mulig. Da satte vi oss i bilen, kjørte til Flekkefjord og startet jakten. Målet var vardestanga på Pollfjell.
Etter tips kjørte vi til enden av Snerthammerveien og parkerte på ei lomme på høyre side ca 100 meter fra snuplassen. Turen starter rett over veien, det er skiltet og merket hele veien.
Her er hodet vi lette etter, like vakkert som så mange av de andre vi har funnet.
100 meter fra snuplassen på Snerthammerveien er det en liten lomme på høyre side, helt perfekt tilpasset turen som starter rett over veien.
Godt merket hele veien i dag, men bratt og glatt enkelte steder. Du går også et stykke under fjell der det er smalt og istappene henger over deg, pass på!! Fordelen i dag var at det var fryst over myrene.
Vi brukte totalt 1 time og 15 min opp og ned i dag. Hadde nok tatt kortere tid om det ikke var så glatt.
Flott utsikt over Flekkefjord på den ene siden og fjord og fjell på den andre
3 km tur/retur, total stigning 414 meter. Toppen ligger 177 moh, så her går det litt opp og ned
Fantastisk vintervær, bare å nyte sol og blå himmel, og den fantastiske utsikten.
Var spent på jakten, men den gikk fint. Var noen alternativ, men når vi var enig om hva som var mot havet var leteområdet snevret inn.
Selfie og "alle tre" ble med :)
Vi var litt trege på morgenen i dag, så jakt nr to ble utsatt til en annen gang. Jakt i mørket fristet ikke. Men vi var blitt tipset om et hode på Austad som vi ikke hadde hørt om før, så vi bestemt oss for å ta dette på vei hjem. Vi parkerte på parkeringsplassen til Austad kirke, like ved avkjøringa fra E39 mot Flekkefjord. Her gikk vi på fortauet tilbake mot Flekkefjord. Like etter rundkjøringen går det en sti opp heia på venstre side. Vi fulgte den mot toppen, tipset var et hode i en fjellsprekk på venstre side av stien...…….vi fant det!
Sola på vei ned, og vi kjente at det var vinter
Fantastisk plassering!!
Litt leiting er bare gøy, selv om det var kaldt
Nok en vakker sjel gjemt i naturen
Å si mer om hodejakt er vel ikke nødvendig, leser du om turene mine vet du at jeg er "hodegal". Men har du lyst å ta en topptur med utsikt, så er turen opp til Pollfjell en innertier, hodejakt eller ikke. God tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar