tirsdag 16. april 2019

Homborsund en kveld i april

Det finnes så utrolig mange flotte plasser, og jeg kunne flyttet på dagen både til kyst og fjell og vite at jeg ville ha trivdes der. Kveldsturen i går var på en sånn plass. Vi kjørte til Homborsund og gikk turen rundt Kalvehageneset. Luktene og lydene denne kvelden var lukt og lyd av sommer.
Turen var merket med røde merker i starten, så kom stolpene etter hvert. Vi valgte å følge stolpene hele veien rundt. To steder under veis dukket det opp røde merker på stein og trær som tok av, men kikket du i terrenget så du neste stolpe lenger frem.
Der det ikke var merker så var det lett å forstå hvor stien gikk. Vi fulgte stien vestover, med god utsikt mot Homborsund.
Etter en stund kommer du til Meggersvik hvor det er sandstrand og mulighet for bading når tempen bare stiger litt.
Det var vindstille i går, og vi gikk til lyden av fugler og båter.
Klokka var 8 på kvelden og sola sto fortsatt på. Det var ikke den store varmen, men følelsen av sommer var der definitivt.
Du kommer etter hvert til Dybesund hvor stien tar til venstre.
Dybesund med Homborsund fyr i bakgrunnen. Her ute vokser den ville orkideen Narrmarihand vilt, men da må jeg nok ta turen litt nærmere sommer for å finne den.
Mange flotte plasser å sette seg ned og nyte naturen, flotte fiskemuligheter, og vi så flere som prøvde fiskelykken i går.
Ruten herfra er merket med de firkantede stolpene. Det er litt avstand imellom dem enkelte steder, men burde ikke være noe problem å finne.
Homborsund fyrstasjon ligger på øya Store Grønningen. Det ble tent for første gang 1.september 1879. Fram til automatiseringen i 1992 ble det tatt dagobservasjoner for meterologisk institutt her.
Fyrlykta her var også flott i kveldssola i går
Vi fortsatte over svabergene og passerte Makrellbukta, Lillehavn og Plankebukta. Denne flotte myra var en flott kontrast når vi gikk langs fjellet.
Mye fin vegetasjon og blomster på turen i går.
Etter plankebukta ser du en benk på toppen av heia, herfra er stien asfaltert og tilrettelagt for rullestol helt tilbake til p-plassen. På benken her i går kveld satt en eldre mann som hadde holdt øye med en liten hval i 15 minutter. Han fortalte at hval var vanlig å se her på denne tiden av året. Synd vi ikke så den, men takk for praten til mannen.
Takk for turen til deg
Du finner kart og oversikt på p-plassen. Ta et bilde på tlf og ta det med deg, så har du fin info og kan følge med underveis.

Turen vår ble 3,2 km. Den er lett å gå, men krever gode sko da det er steinete. Litt opp og ned, men ikke mer enn at det går fint for de fleste. For å komme til utgangspunktet kjørte vi gamle E-18 mellom Lillesand og Grimstad, tok av mot Homborsund, så mot Kjekstadneset og så Kalvehageneset. Stor p-plass og toaletter på stedet. God tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar