torsdag 25. april 2019

Gleodden, med tean i tanga og grafitti for øyet.

Gleodden er en av turen til Ti på Topp Agder i 2019. Den kan vel snaut kalles en topp der den ligger 38 moh, men en fin tur langs strendene i Bertesbuka er det. For meg er den full av minner fra barndommen, med solbrent rygg, stupetårn og kjekke gutter. Det er fortsatt en flott plass, selv om stupetårnet er borte og det er lenger mellom de kjekke guttene for min del.
På turen i går slo det meg at stedet er mye mer dekorert enn tidligere, og jeg liker det i grunnen.
Grafitti er tekster eller tegninger som blir malt eller risset inn på offentlige steder, for eksempel på vegger og murer, eller i underganger, som oftest anonymt. Tegningene blir omtalt som pieces og kunstnerne omtales som writers. På Instagram er det utrolig mange flotte verk ofte tagget med streetart. Enten liker du det, eller så liker du det ikke....

Denne flotte brygga faller nok mer i smak hos alle, og den tar seg helt sikkert bedre ut i sol enn i pøsregnet i går :)
Neste piece møter deg i trappa, og smileys finnes i utrolig mange varianter og med mange ulike betydninger verden over.
Blå tepper langs stien i går, dette faller nok mer i smak hos de fleste
Grafitti blir av mange ansett som hærverk og forsøpling av offentlige fellesrom, særlig av de som eier bygninger som blir dekorert eller tilgriset. Andre mener at innskriftene eller bildene forskjønner kjedelige miljøer eller at de uttrykker viktige meninger eller følelser. Jeg tenker mest at mange av de viser dyktige tegnere.
Jeg synes ofte fargebruken er flott, og tar du deg tid til å kikke litt på dem er ofte detaljene mange. Det er rimelig å anta at slagord og kommentarer er blitt risset inn i bygninger og gjenstander i alle kulturer helt siden skriftspråket oppsto for flere tusen år siden.
Tur i pøsregn gjør at litt kos er fortjent når du kommer hjem. Is og varm kaffi er helt perfekt etterturkos :)
Turen til Gleodden starter ved porten til Roligheden, gå mot bryggeanlegget og over moloen til badeplassen. På andre siden av moloen starter blå merking på trærne, så da er det bare å følge løypa. Under 2 km totalt, og bare går du er du ferdig på under halvtimen. God tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar