torsdag 25. april 2019

Kvarodden med utsikt over Kvåsefjorden

Kvarodden i Randesund ligger i Kristiansand kommune. En fantastisk flott plass, godt gjemt om ikke du er lokalkjent, og veien ut til p-plass inviterer ikke til møtende trafikk. Her var det smalt! Dette er et sted fullt av historie fra 2.verdenskrig. Så om kystmiljøet er uberørt, så er i alle fall krigsminnene godt synlige. Her ligger nemlig Kristiansands best bevarte strandforsvarsanlegg. Forsvarsverket ble bygget av tyskerne under krigen for å bevokte den strategisk viktige Kvåsefjorden.
Fra p-plassen følger du veien litt tilbake og ser da stien opp bakken på venstre side. Flott bred sti hele veien ut. Den første lange bakken opp kan gi deg god pulsstigning om du ønsker, eller du kan rusle og bruke tida opp, du velger :)
Mange store flotte gamle trær som inviterer til klatring. Tenker skogen og stien ut ser veldig annerledes ut når bladene kommer.
Ingen merking, men du kan ikke gå feil. På tuppen får du Kvåsefjorden rett ut, i dag var den forholdsvis stille.
Like før strandnelliken blomstrer 
Mye rester etter krigen, overalt.
Midtveis i krigen ble strandforsvarsanlegget på Kvarodden forsterket med et fransk stridsvogntårn med kanon i kaliber 3,7cm. Tyskerne monterte en rekke slike tårn fra erobrede, foreldede stridsvogntyper i sine festningsverk langs kysten av det okkuperte Europa. Tårnet på Kvarodden er det siste gjenværende av opprinnelig åtte tårn som ble montert på bunkere i Kristiansand-området. Tårnet stammer fra en fransk Renault FT17 stridsvogn, som ble erobret av tyskerne i Frankrike i 1940. 
Du kan gå inn i flere av bunkersene i området
Her er utsikten vakker, luktene av skog og hav kan bare nytes.
Flott badeplass med nytt toalettbygg. 
1.5 kilometer øst for Varoddbroa svinger du ned til høyre mot Ronakrysset/Strømme. I rundkjøringen i Rona kjører du til høyre inn på Høvågveien. Følg Høvågveien  og sving til høyre inn på Kongshavnveien. Kjør ca. 2 kilometer på Kongshavnveien før du svinger til venstre inn på Støleveien. Kjør Støleveien ca. 700 meter, og sving til venstre inn på Kvarenesveien. Kjør ca. 1,3 kilometer og sving inn på Kystveien. Følg Kystveien ca. 900 meter og du ser skilt til badeplassen. P-plass i enden av veien. En flott tur. Den er ikke mer enn 2 km tur/retur, og om du bare skal gå frem og tilbake er gangtid ca 30 min. Du kan se min tur her. God tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar