torsdag 2. mai 2019

Ravnåstippen, en indrefillet når det kommer til utsikt

1.mai og strålende vær måtte bare resultere i topptur. Denne dagen kunne ikke passet bedre inn i sangen "Kom mai du skjønne milde". 20 plussgrader, sol og blå himmel, vindstille og FRI. Vi tilbragte dagen oppi Setesdalen, men på kvelden tok vi turen til Ravnåstippen.
Ravnåstippen er en av årets Ti på topp turer i Agder 2019. Når du kommer til toppen skjønner du hvorfor jeg sier det er indrefilleten.
Turen starter ved Kvarstein skole, der parkerte vi. Gikk så sykkelstien mot byen igjen til vi passerte Jokerbutikken og en rød låve, her krysset vi veien og fulgte sykkelstien ned til jernbaneundergangen på motsatt side av veien. Vi hadde følge av denne karen et stykke, snakkesalig og kosete kar
Når du har kommet under jernbaneundergangen, går du over hengebroa til andre siden. Her var det bare perfekt i går, med stille elv og fantastiske farger og lukter. Det gynget godt, følte det gynget i lang tid etter jeg var kommet over på andre siden
Når du har kommet over hengebroa går du over veien og følger veikanten langs Ravnåsveien et stykke. Her er det ikke mye plass, så pass på barn og dyr om du har det med deg. Det må sies at bilene kjører fort på dette stykke. Denne delen av turen var det jeg likte minst.
Stigningen begynner så fort du kommer inn på stien, følg litt med på merkingen her, den var ikke helt lett å se i alt det grønne
Denne turen viste et mangfold av blomster i går, frodigere måned enn mai finner du ikke. Rapsenger som dette er kanskje ikke for allergikere, men vakkert er det
Stemorsblomsten "Natt og dag" i veikanten domminerer nå
Fioler i mengder langs hele turen, gir en deilig søt lukt i skogen
Gjøkesyra blomstret helt perfekt
Når det flater ut på toppen kommer du til et lite vann på høyre side. Stien tar deg nå en liten runde før den går mot utsiktspunktet. Litt vått i myra her, men ikke mer enn at vi gikk nesten tørrskodd.
Du passerer vann nr to på venstre side av stien, nå er det ikke langt til utsiktspunktet.
Du må bare være enig i at dette er en aldeles nydelig utsikt! Jeg tenker turen er perfekt å gå på våren, rett etter regnvær, da er fargene skarpest. Det er bratt og langt ned, så hold på små barn.
Flott utsikt i perfekt vær, med verdens beste turvenn
Denne blir for min del nr 1 om jeg skal gi score til årets Ti på topp i Agder. Her får du pulsen opp om du vil, og du får utsikt av klasse. Vi brukte en liten time opp, koste oss på toppen og ruslet ned igjen. God tur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar