mandag 22. juli 2019

Snekkestø, hodejakt og Vondestien

Forrige gang jeg var til Snekkestø var en søndag i februar 2016, og den gang var Vondestien grunnen til å finne veien til denne perla av en havn. Det er ikke akkurat stedet det er mest naturlig å dra til, ei heller å finne frem til, men fy søren så verdt det er turen. Du kan se turen min på Vondestien her Vondestien fra Snekkestø til Udalen. Denne gangen, en fantastisk fin kveld i juli, var målet å finne flere av kunstneren Christian Sundes gjemte hoder.
Vi kjørte til Vanse, videre 463 til Ore, deretter mot Kvinesdal/Gjervollstad. I krysset etter Ore skole kjører du rett frem på grusveien, mot Heskested, forbi Jølle så får du etter hvert skiltet ned til Snekkestø på venstre side.
Veien ned er veldig smal, og uten mulighet til å passere noen annet enn i noen få lommer, det er 12 graders helling på veien så bremser bør være i orden. Vi fikk sauer hele veien ned foran bilen så det tok sin tid.
Har du mulighet så stopp på siste lomma på vei ned og gå ut av bilen, for dette er virkelig et syn du bør nyte. Fantastisk vakkert.
Det var mye vind og sjø denne kvelden, det gjør det bare enda flottere.
Det blomstret overalt på svabergene og på stien som tar deg til Vondestien. Siden vi var her i 2016 er det blitt skiltet, så det er mye lettere nå å finne utgangspunktet og veien opp fjellet.
Hvem vet, kanskje var hodene her allerede da vi var her i 2016, men da var ikke jeg kjent med hodene. Jeg kan si såpass at du trenger ikke gå så langt for å finne de, og de har alle utsikt mot havet. 
Ser ut som om han kan ha fått litt juling….
Vakker
Tankefull.....
Fantastiske små kunstverk i deilig sommerfarge
Sjøen slo godt over moloen, så det var ikke aktuelt å gå helt ut
I 2019 fikk Borghild Rudjord Unneland tillatelse til å sette opp to stoler og et bord på Flatskjær på Snekkestø som en del av Sørlandsutstillingen. Disse sto altså ikke her sist jeg var her.
Ikke så lett å sette seg til bords, men jeg prøvde :)
Sola på vei ned og dagen på hell på dette fantastisk flotte bortgjemte stedet. Det kom en bil til ned mens vi var her, ellers var det folketomt denne julikvelden, bortsett fra sauene da.
Til og med veiene her ute er flotte. Det er preget av feriehus, og flere var til leie. De er tydelig fornyet og oppjustert siden 2016. Jeg kunne absolutt hatt en uke på sommeren her.
Hodene er funnet, og vi tar turen hjem. Ta turen, og ta med deg vondestien i samme slengen. Denne gangen ble det en flott julikveld med vellykket hodejakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar