torsdag 2. mars 2023

Moseidhytta, dagsturhytta til Vennesla kommune

Det er så flott med alle dagsturhyttene som kommer opp i Agder. Tenk så heldige vi er som kan dra på tur til disse hyttene og bare nyte alt de gir. I dag ble det kveldstur og solnedgang på Moseidhytta, hytta som ble offisielt åpnet på selveste julaften 2022. Moseidhytta ligger ca 500 meter fra Moseidvarden.
Denne hytta kan du gå til fra flere plasser; Stølen, Loland, Kjåvann, Drivenesvannet, Bommen, Smååsane og Lindekleiv.

Her kunne vi nyte kveldssola og nista helt alene i ettermiddag. Det gikk noen akkurat da vi kom, og det kom faktisk noen i det vi forlot hytta.

Vi gikk turen fra Stølen på Støleheia. Det er ikke mye merker, men det er liksom ikke så mange muligheter til å ta feil, følg skogsbilvei og skiløypa. Det er snøfritt nå, men noen partier var islagt.

Bare å følge de tre skiltene du møter

Varden ligger så fint til og er nesten ikke synlig før du er der. Selve steinvarden er faktisk en tusenårsvarde. Tårnet ligger på 319 moh


Du kan ikke se hytta fra varden eller tårnet, men følg skiløypa 500 meter videre forbi varden, så er du der. Den ligger utrolig flott til i terrenget, og som de andre helt like hyttene vi har besøkt, så kan du nyte kveldssola i den veggen som er bygget som en "gapahuk" med benker under tak.

Utsikten er bare flott

Vi tente lyktene, pakket opp nista, tok på tøfler og satte oss på sauefellene og bare nøyt 


Så godt å være to


Har du ikke med ved så kan du benytte den som er der. I kveld var hytta så varm at fyring ikke var nødvendig for vår del

Så er det bare å håpe at regler følges og hytta tas vare på

Et lite stykke Norge

Det var like varmt å sitte i solveggen ute, men tempen sank raskt da sola gikk så det er ikke helt sommer enda

Dagens tur ble totalt 5,3 km og vi brukte 1 time og 40 min i rolig gange tur/retur. Det hadde ikke vært dumt med piggskoene (som lå i bilen) for det er fortsatt noen partier som er islagt. Tipper noen av disse partiene er heller våte når våren kommer. Du kan se hele turen her
Har du lyst til å se flere av dagsturhyttene så kan du se Kristiansand si her, den ligger på Øyliheia. Lillesand si heter Knibenro, du kan se turen her.
Ta turen, nyt hyttene og ta godt vare på de. Teller du tur, så kan du telle inn to på denne. God tur. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar