mandag 8. august 2016

Balos lagunen - en tropisk lagune du aldri vil glemme

Besøket til Balos lagunen vil bli husket lenge. Fargene og det krystallklare varme vannet var helt fantastisk. Vi kom hit med fergen etter å ha besøkt Gramvousa. Båtturen startet i Kissamos, der vi først dro til Gramvousa, du kan se det innlegget her.
Du kan faktisk komme til Balos lagunen på tre ulike måter, med ferje, med bil eller til fots. Den enkleste måten er den vi tok, ferje fra Kissamos på morgenen, og ferje tilbake på ettermiddagen. Ellers kan du kjøre bil. Veien er smal og steinete, og det er en 15 minutters gange fra parkeringsplassen og ned fjellet til stranda. Stranda er ikke lett tilgjengelig, men den er så verdt turen!
Den siste måten er for de sprekeste, til fots. Det er en 10 km spasertur fra landsbyen Kaliviani, beregn tre timer på turen.
Her er lagunen sett fra veien ned fra parkeringsplassen. Turen opp i fjellet i varmen er verdt jobben, når du får denne utsikten

Slik legger ferjene til, ingen brygge, du bare går i land
Kan nesten ikke vente med å komme i land!
Blå himmel, krystallklart vann
Gammel fiskebrygge på stranda


Bare å nyte, tempen er som i et badekar. Balos er en spesiell strand, den har hvit og rosa sand og mange små skjell. Den rosa fargen på sanden kommer fra skjell som er blitt knust av vannkraften. Slik stranda ligger, skjermet av øyene rundt, er lagunen alltid stille og rolig uansett tilstand på havet. Ønsker du dypere vann, er det bare å svømme utover i lagunen. Vannet er krystallklart og kaldere lenger ute.


Love you
Mer perfekt kan det ikke bli
Ferjene kommer og går

Det yrer med fisk
Lenger ute i lagunen
I skråningen opp stien til parkeringen vokste det frodige trær
Dagen tok slutt, og vi forlot Balos godt fornøyde.
En ting det kan være greit å vite er at det ikke finnes trær eller skygge på selve stranda. På ferjene er det mulig å leie parasoller, noe som kan være lurt om du ikke tåler solsteiken hele dagen. Det var også enkelte solsenger og parasoller på strandlinjen på den ene siden. Men om du ikke har lyst å ligge der alle andre er, er det flott å kunne sette parasollen der du selv vil, på et roligere sted. Det går fint an å finne seg en plass "nesten alene" på det store området. Det finnes ingen tavernaer eller overnattingsmuligheter. Men det er en liten bod som selger drikke, og ferja som vi tok ble liggende utenfor så du kunne komme ombord og spise i kafeteriaen der. Vi valgte å gjøre dette, og maten var helt grei til en helt grei pris. Det er også de som har med telt og overnatter på stranda, noe jeg godt kunne gjort en annen gang. Turen til Balos anbefales.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar