søndag 14. august 2016

Magisk stemning

I går kveld, i den blå timen, og når kun månen hjalp lysmesteren, kunne du høre gamle salmer og folketoner fra gruvene på Lie. Det var en magisk stemning.
Billettene kjøpte vi på bokhandelen på Evje lenge før ferien. Ikke fordi jeg ante hvem som skulle spille, og hva slags musikk de spilte, men pga stedet de skulle spille på. Jeg har vært i gruvene tidligere, da en av toppturene til Otra Il for noen år tilbake lå i dette området.
Hadde vi visst at det stort sett var gamle salmer de skulle spille,hadde vi kanskje ikke kjøpt billettene. Jeg er glad vi ikke visste, da hadde vi gått glipp av opplevelsen, både stemningen, lyset, og de vakre melodiene.
Vel 900 fikk høre gruppa Tidløs og gjesteartist Helene Bøksle sammen med Kristiansand strykekvartett
Da vi ankom en god time før konserten startet kl 22.00. var det enda lyst. Det fyltes opp med folk, med stoler og tepper. Stedet er kaldt og trekkfullt, noe de som hadde vært der før visste. 
Ikke akkurat sommerkledd denne augustnatta, men forsvarets ulltepper holder unna kulda. Vi valgte å parkere en km før den smale og steinete veien opp, derfra ble vi kjørt opp i minibuss som skytlet. Men mange valgte å kjøre helt opp, og det ble stopp i trafikken en stund slik at endel ikke kom seg på plass før konserten startet.
Kammeratene i Tidløs Bjørn-Thore Aastveit, Tommy Ingebretsen, Johan Nøkland Lund, Jan Marten Hammersland, Thomas Fagervik, Tom Andreas Kristensen og Martin Wikstøl inviterer til konsert.
Med seg hadde Tidløs Helene Bøksle, med en aldeles fantastisk stemme
Stemningen, lyset og lyden var helt magisk. Jeg er langt fra religiøs, men melodiene og sangen var vakker.
Også fjellene rundt ble lyssatt i perioder. Da kunne du virkelig se hvor mange mennesker som var samlet denne kvelden i gruva
Da klokka gled over i en ny dag kunne du høre siste sangene fra gruvesjakten. Strykekvintetten skal definitivt ha sin del av æren for den fantastiske opplevelsen. Den ledes av Ragnhild Ek Zeiler, Astrid Hulda Mitchell Johannessen på første fiolig, Olve Daniel Mitchell Johannessen på andre fiolin, Anne Tuva Kjelleberg Nuland på bratsj og Hanne Øhrn Drønen på chello.
Se, lytt og nyt musikken

Fikk du det ikke med deg, så er kanskje sjansen der neste år. Liker du ikke salmer og budskapet, så velg å hør på melodiene og stemmene på dette fantastiske stedet. Opplev stemningen og lyset, for dette var kultur på sitt beste. Takk for opplevelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar