søndag 14. august 2016

Der Froland, Birkenes og Evje og Hornnes møtes

Turen til Himmelsyna er en klassisk topptur i regionen. På denne fjelltoppen møtes kommunene Froland, Birkenes og Evje og Hornnes og du kan skue like ut til kysten og havet på en godværsdag. Varden ligger i Froland kommune, men 200 meter fra toppen møtes de tre kommunene.
For oss var turen i dag den siste av Otra Il's ti toppturer 2016.
Vi har ventet på godværet, og på at det skulle passe tidsmessing å gå med dagens turselskap, i dag klaffet alt.
Tror jeg ikke noe på :)
27 år måtte det gå før vi gikk topptur sammen
Førstemann til Froland :)

Med sine 649 meter over havet er Himmelsyna en av de høyeste toppene i regionen. Dette gir flott utsikt. I sør kan man se havet mot Lillesand og Grimstad, og en har 360 graders utsikt til 15-16 kommuner i Agder.
Utsikten fra toppen i dag
649 m.o.h.
Velkommen til vår restaurant
I mange av våre bygder er det spennende historier knyttet til naturfenomener, blant annet fjell. Sagnet sier at en farende fant for riktig lenge siden gjemte en skatt nær toppen av Himmelsyna. Ingen vet riktig hva skatten bestod av, men det kan gjerne ha vært både gull og sølv. For å finne den må du finne det stedet hvor sola treffer Himmelsyna med de første og de siste solstrålene på sankthans. Skal du klare dette må du tidlig opp og seint i seng for dette er dagen hvor sola er lengst på himmelen i løpet av året.
Perfekt vær, perfekt følge
Sliten??
Fineste guttene æ ved
Neste topptur sammen ser jeg frem til :)
Du kommer hit ved å ta avkjørsel fra RV 9 ved Evje kirke mot Gautestad. Følg skilt til Høgås skiarena og parkering B ved garasjene. Her går det blåmerket sommerløype og rødmerket vinterløype, begge 5,5 km. Alternativt kan turen starte ved Førevatn hyttefelt (5 km), Vikstøl (8 km), Undeland (15 km) eller Flatebygd skianlegg (18 km).

Takk for koselig turfølge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar