mandag 18. juli 2022

Grusveien til Bertesknaben en julikveld

 I dag er det akkurat et år siden vi gikk denne turen, så datoen stemmer om det likevel er gått et år før jeg får skrevet innlegget. Vi har gått til Bertesknaben mange ganger, men som regel fra Plassen på Nordbø i Flatebygd. Denne kvelden ville vi prøve grusveien fra Rassevæte. Du kommer hit ved å følge fv 306 fra Evje mot Gautestad, når du passerer Høgås kommer du til Rassevæte og her vil du få en parkeringsplass på høyre side, ta da grusveien til venstre og følg denne helt opp til kula på toppen.

Bertesknaben ligger i Austheiene som er navnet på fjell og hei strøkene mellom Setesdal i vest og Arendals- og Skiensvassdragene i øst

Med sin karakteristiske hvite kuppel er Bertesknaben lett å få øye på fra de nærliggende toppene rundt. Du ser den også greit fra Evje sentrum.

Masse skilt med navn på underveis

Langs hele veien innover var det multekart. Her kunne vi ha høstet mye om de hadde vært modne.

Fotolinsa gir gøyale bilder

På toppen har du utsikt 360 grader. Mot nord ser man Årdalsknapen som ligger like  over grensa til nabokommunen Bygland, i nordøst ligger Gautestad fint i solbakken, mot øst ligger Himmelsyna som har omtrent samme høyde som Bertesknaben, og mot vest ser man mot heiene vest i Setesdal.

Ingen topp uten hopp

Min sin

Høsten 2010 ble det arrangert halvmaraton til Bertesknaben med start og mål i Evje sentrum

Sola på vei ned 

Det ble mørkt da sola forsvant, men ikke mer enn at det er helt greit å gå på grusveien.

Vår tur på grusveien ble i underkant av 16 km t/r og det ble mørkt da vi nådde bilen. Det ble 392 høydemeter ila turen og vi brukte totalt 3 timer og 5 min på turen. Koselig kveldstur der alle lyder vi hørte kom fra naturen. Anbefales, god tur :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar