mandag 9. september 2013

Høyt og lavt i Klatreskogen

I juli 2010 åpnet Klatreskogen på Evje, ved Mineralparken. Den er flott der den ligger perfekt til i terrenget med store flotte trær, fjell og med fjorden som omringer det hele. Høydeforskjeller fra 1-10m og med 18 forskjellige ruter for barn og 41 for de voksne, sier det seg selv at her kan man holde på en stund. Det som gjør Klatreskogen så unik er at de har 4 linjeglidinger som er rundt 200 meter lange i GrandPark, alle går over vann og du kjenner suget i magen.
Klar til å feste sikring

Konsentrert

Moro for alle :)
Alle som vil bruke klatreparken må betale inngangsbillett, som inkluderer alt sikkerhetsutsyr. I tillegg vil alle få instruksjon før start, og i GrandPark må alle gjennomføre en testløype for å vise at de behersker kravene til sikker bruk av løypene.
Denne var tung, kastet inn i nettet i fart
 
I høyden
Utendørs klatreparker er ikke så utbredt i Norge som ellers i Europa. Dette er et fransk konsept hvor fjell er erstattet med trær. I hver klatrerute blir det brukt forskjellige klatreelementer som trapeser, stiger, tunneller, slynger, klatrenett og mange andre utfordrende hindringer. Hele konseptet er bygget opp med strenge krav til miljø, hvert element er festet til trærne med klemmer for å beskytte treet.
Ingen nagler eller bolter blir festet inn i trærne.
På vei tilbake til "fastlandet" Burde vært lyd på bildet!

Sikring av, er så høy på adrenalin!


Er noen andre muskler enn vanlig som blir tatt i bruk :)
Dette var en morsom dag, og jeg anbefaler virkelig turen om ikke du har vært der allerede. Og for de som ikke tror dette er trening........jeg ble kjent med noen muskler jeg absolutt ikke hadde hilst på før :)

Takk for fin dag :)

1 kommentar:

  1. En fantastisk gøy opplevelse! Skikkelig trening av kjernemuskulaturen, og hele kroppen, i grunnen!

    SvarSlett