Nå vil sikkert noen si æææsssjjjj. Men denne fikk i alle fall min oppmerksomhet. Jeg trodde først jeg hadde funnet en flott stein, men da jeg skulle ta den opp, holdt den skikkelig igjen. Da så jeg det, en kjempesnegle! Når den flatet helt ut, var den halve hånda mi!
Den kom ut for "å hilse på" |
Vinbergsnegl er ikke en norsk art, men enkelte steder har den klart å
etablere små bestander fordi folk har sluppet dem løs. Dette er nemlig den
samme sneglen som blir servert på franske restauranter, og enkelte steder har
det vært gjort forsøk med oppdrett av slike snegler for matbruk.
De spiselige vingårdssneglene kan bli 10 år
gamle. Kun 100 arter regnes som spiselige. Det var 1800-tallets
konge av det franske kjøkken Antonin Carême, som gjorde
snegler til luksusmat da han i 1814 kreerte den såkalte escargots
à la bourguig-nonne, nettopp snegler med hvitløk
og persille.
Franskmennene spiser 700 millioner, 25 000 tonn snegler i året
Nå vet du kanskje mer om snegler enn før, og kanskje mer enn du ønsket. Jeg lærte noe nytt, og jeg synes den var flott. Altså en flott tur :) PS! Den fikk leve videre i hagen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar