fredag 13. september 2013

Nordsøen Oceanarium, Akvariet i Hirtshals

Vi tok en dagstur til Danmark, med Nord Europas største akvarium som hovedmål. Har du vært der? Om ikke, det bør du! Nordsøen Oceanarium, kalles for "Det åpne hav" og ligger i Hirtshals.
I det åpne havet vises fiskestimer slik de lever i Nordsjøen. Akvariet er gigantisk, 22x 33 meter i eliptisk form, og tanken rommer hele 4,5 millioner liter saltvann. Mellom 2000 og 3000 fisk befinner seg til enhver tid i tanken. 

Min favoritt Sjøhesten, som en fabelfigur

Underveis på rundturen i akvariet presenteres vi for flere forskjellige akvarier som hver tar for seg særegne "soner" i Nordsjøen. Det er moloer, skipsvrak, rev, banker og Norskerennen. 


Klumpfisken er en av de store attraksjonene, den var virkelig et syn


Fiskene mates i bassenget og noen fant sin ønskejobb her


Utendørs er det en selkoloni, og det er vel verdt å få med seg shovet de lager under foringen. Etter vi var der er det kommet et eget "Krabbeland", der krabber og krepsdyr kan observeres på "fingerhold".
Jeg lar meg sjarmere

Litt fiskelukt på hendene er vel det minste man bør ha etter en tur på akvarium. Det har Nordsøen Oceanarium løst ved å lage noen grunne bassenger hvor det lever fisk, sjøstjerner, krabber og andre små krabater. Her kan du gripe sjansen til å klappe en fisk eller teste klypeevnen til en liten krabbe.

I tillegg til levende skapninger fra havet har Nordsøen Oceanarium laget utstillinger som viser hvordan de to største skapningene i nordsjøen lever, vågehvalen og brugden. Sjøfuglene har også fått sin egen utstilling, laget som en bit av fuglefjell.
Anbefaler at man sjekker tider for foring i det store akvariet, og foring hos selene, så det passer inn med rundturen, da får man med seg mye morsom og lærerik informasjon, og det er mulighet for å stille spørsmål. Vi avsluttet turen med en tur på stranda, det føltes helt riktig.


Sjekk linken for å se selv. God tur :)

http://www.youtube.com/watch?v=FgSC-BAVsIo


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar