tirsdag 17. mai 2016

Ruben - Tipåtoppagder 2016

Siden Pinsehelga har forsynt oss med så bra vær, så har det blitt noen toppturer. Noen kjente og noen nye. I går gikk vi i et flott turterrengområde omtrent like utenfor døra, men som jeg aldri har visst om. Vi har valgt å melde oss på Tipåtoppagder, og har dermed fått tilgang til appen som gir oss turene. For oss er alle årets topper nye.
Rett ved Sørlandsparken ligger det et flott turområde som er mindre kjent sett i forhold til Jegersberg og Baneheia. Her er stedsnavn som Roksheia, Ruben og Nygård navn som de lokalkjente har et forhold til. Vi tok turen opp til Ruben, som ligger 126 moh, ca 2,6 km tur/retur.
Kjør inn til Sørlandsparken og Barstølveien, ta 2. avkjørsel til høyre og kjør helt inn forbi  Bay Auto til du ser parkeringsplassen ved Nygårdsveien. Gå grusveien  til venstre mot Nygård og følg denne til neste skilt mot Ruben.
Grusvei et stykke først før stien går opp mot høyre
Godt skiltet, følg blå merker
Det lysner og vi er på toppen
Vi brukte 25 min opp i et greit tempo. Stiger endel mot slutten, men helt greit å gå.
Flott utsikt på toppen, 126 moh

På toppen av varden

Skogen er flott nå, både med lukt, lyd og lys
Fra den samme parkeringsplassen kan du ta til høyre på turveien. Etter noen hundre meter denne veien kommer du til et skilt som peker mot "mestertyven Ole Høilands hule". Hulen ligger en kort avstikker på 10-20 meter fra turstien. Hulen har en spennende historie. Den ble brukt av mestertyven Ole Høiland i første del av 1800-tallet som skjulested for seg selv og tyvegodset.Til tross for at Ole var en tyv klarte han samtidig å bli en folkehelt som blant annet rømte fra fengsel hele 13 ganger.

En grei tur der du godt kan få opp pulsen litt om du holder tempoet oppe, spesielt mot toppen God tur.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar