fredag 13. mai 2016

Veden - TipåtoppAgder 2016

I går kveld tok vi turen ut til Veden i Voie. En fantastisk fin kveldstur, der du kan nyte utsikten over innseilingen til Kristiansand, over Flekkerøy og skjærgården i Vågsbygd. Vi parkerte på parkeringsplassen på Kroodden, fulgte grusveien og tok av på stien mot Møvikknatten. Før du starter oppstigningen mot Møvikknatten, er det skiltet til venstre mot Veden. Det er litt vanskelig å se skiltet da det er vendt fra deg når du kommer denne veien, men resten av turen nå er svært godt merket. Du følger blå løype, og denne gangen tør jeg si det er umulig å gå feil. Vi ville gå denne turen dagen før, men klarte da å gå feil da det var mer enn en blå løype fra der vi da startet opp.
Veden er en av TipåtoppiAgder i år
Dette var en turløype som har alt, rennende vann, fugleliv, god skogslukt, fin natur
Til og med små fossefall
Nydelige blomsterenger med melkeblomster og innsekter
Godt tilrettelagt over myr og vannområder
Og ikke minst godt merket.....
Sola begynte å forsvinne da vi kom ut. Vi brukte en liten time og klokka er nå 21.30.
Flott utsikt over skjærgården vår
Ingen vet sikkert hvor gammelt vedesystemet egentlig er. Men skikken med å tenne bål for å varsle og signalisere går muligens så langt tilbake som til bronsealderen for 3000 år siden. Fra hver varde var det fri sikt til neste vardepunkt i begge retninger. Om bål ble tent skulle straks nabovardene også tennes. I følge sagaen kunne krigsvarsel på denne måten sendes fra lengst syd til lengst nord i landet på syv dager.
Nydelige grønne skudd......og MYE pollen
Hakuna Matata
Mye ville orkideer i skogen her, dette er en Narrmarihånd
Orkideene får stå, men en stor bukett Liljekonvaller fikk bli med hjem, og nå lukter hele uteplassen konvaller.
Flott tur som alle kan klare, grusvei i starten, så sti i småkuppert terreng. Gikk fint på joggesko nå som det har vært tørt så lenge, men ser at det kan være vått enkelte steder når det har regnet. Etter 12 timer på jobb i går var dette en fantastisk fin avslutning på dagen. God tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar