tirsdag 11. april 2023

Gjegninghei, 10-toppers 2023

Skareturer har vært ei greie for meg i vinter. Det er så sjeldent at vi har så kalde vårmåneder at vi kan gå på skareturer. Snøen pleier å være råtten eller bare klissvåt på denne tida, men ikke i år. Det har blitt noen turer på beina uten ski også i Påska, og en av dem gikk til Gjegninghei 571 moh.

Topp 4, 5, 6, 7 og 8 er blitt gått som skareturer i år. Det er faktisk utrolig fint å gå på beina på skaren når den holder så fint som i år. Tror ikke jeg har opplevd å kunne gå så mange av turene så tidlig på året nesten helt tørrskodd. Og for de som lurer på hva dette kortet er, så er det 10-toppers til Otra Il, du får kjøpt det på sport 1 på Evje. Du kan se skareturen til topp 5, 6 og 7 her,  Skaretur.


Vi startet turen etter å ha kjørt Fv42 fra Evje og østover mot Arendal. Ta av til Åmland/Skjeggestad og følg veien 2,1 km helt til du kommer til bom. Etter parkeringa ved bommen fulgte vi først traktorvei, og videre scooterspor helt til toppen. På toppen av første stigning lå denne flotte hytta, og det eneste skiltet vi så til målet for turen. Vi klarte først å bare fortsette rett frem, men skjønte når de blå merkebåndene forsvant av vi måtte tilbake til hytta og kanskje følge pilretningen......ikke helt dumt det.

Sikkert bare meg som ikke la merke til PILA

Vi er på toppen, etter en flott tur opp, klippet inn og startet turen tilbake.

Scootersporene vi fulgte opp følger ikke helt merkinga av løypa. I bunnen av siste stigninga gikk sporet over ei myr, mens sommermerkingen går rundt myra. Vi valgte å følge merkene opp, det var ikke ideelt. Her gikk vi igjennom skavler til lårene, det ble tungt. Så vi fulgte scootersporene hele veien på tilbaketuren og gikk da over myra og ikke rundt. Det var som å gå på asfalt.

Utsikten på toppen var nesten 360 grader. Er et nytt turområde for meg.

Har vært flott å få oppleve skareturer i år, fikk litt sansen for denne typen tur.

Vi kunne like gjerne ha gått på ski denne dagen, men det var veldig fint å gå uten også, og det var nok en av de siste dagene det faktisk gikk an, for nå kommer regnet. Vår tur ble 5 km og vi brukte 1 time og 30 min, totalt 179 høydemeter. Du kan se hele turen her Gjegninghei. God tur.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar