søndag 12. mars 2023

Vinterens hit må være skaretur. Sundkjerrknuten, Almefjell og Bråttjønn klippet inn i 10 toppers 2023

I år har jeg fått gått flere turer på skare. Piggskoa på og begynn å gå, og ikke kan jeg huske at jeg har kunnet gå toppturer på beina før snøen har gått, sånn helt uten å trø igjennom en eneste gang. Deilig!!
Klart jeg kunne gått på ski, men etpar av disse egnet seg igrunnen lite til det, det hadde blitt for mye klatring og av og på med skia.
Nytt turområde for min del. Startet i Einarkilen. Enkleste forklaring på vei er å kjøre fra Evje sentrum mot Gautestad. Følg veien til du kommer til skilt på høyre side til Einarkilen. Følg veien 1 km og parker ved trafoen. Herfra er det skiltet og merket på fantastisk bra vis. Blå og røde merker, og nok av flotte skilt.

Her startet turen vår i går. Flott kart på veggen, og merkinga starter rett bak bua, lurt å ta bilde av kartet før du går :)


Nesten oppe på Sundkjerrknuten kan du ta en hvil om du vil, men vil du se hva som er rundt neste sving må du gå videre...


Da var vi oppe på første topp, Sundkjerrknuten. Så utrolig fint tilrettelagt på hele turen med benker og skilt. Og her kunne vi ha tent bålpanna og bare nytt vintersola.

Tur 5, 6 og 7 har samme startsted, så det var naturlig å ta de sammen i går. Men klart du kan ta de en og en. På det perfekte føret i går måtte vi bare gå videre. Vi hadde planlagt å snu om skaren ikke holdt.

Det må være en kreativ og nevenyttig i dette hyttefeltet. Var så koselig å bli vist vei videre

Før du kommer til Almefjell kommer du til Saueknapen, en flott topp med fin utsikt

Også på Saueknapen var det benk å hvile fua på

Her gikk vi av blåmerket sti og over på rød for å få med oss Almefjell. Du kan bare følge blåmerkene videre og komme tilbake til bilen, den blå runda skal være ca 2,5 km. Men vi gikk mot Almefjell og varden på toppen.


Og der ble Almefjell klippet inn. Opp til varden og klippetanga går du samme vei ned igjen et stykke. Opp og ned her var nok den bratteste og glatteste biten. Men på piggsko gikk det helt flott.På Tussemyr kan du kikke etter tusser og troll, vi så to

Og over myr og flater kom vi til Bråttjønn og siste klipp. Her satt det flere i sola og koste seg med kaffe og niste i går. Vi følger fortsatt rød løype et stykke før vi kommer inn på blå og følger denne tilbake til bilen.
Så satt han her da, og tok en liten trall før vi reiste hjem igjen.

Flott tur, og tre klipp på en rundtur. På min gps var den nøyaktig 4 km, men på gubbens 4,3. Så en plass i mellom kanskje. Det ble 215 høydemeter totalt og vi brukte 1 time og et kvarter på hele runda, i et rolig turtempo. Litt bratt opp til Almefjell, men det var plassert tau så du kunne holde deg litt både opp og ned. Litt isete et parti mellom grantrærne på vei ned helt på slutten, så her fikk piggskoa virkelig prøvd seg. Jeg er helt sikker på at samme tur i sommerløype blir både tyngre, lengre og våtere enn vår tur i dag. I dag var det perfekt. Hvis du lurer på hva vi klipper så er det 10 toppers til Otra Il, du får kjøpt klippekortet på sportsbutikken i Evje sentrum. God tur.
Du kan se hele turen på kartet her Sundkjerrknuten, Almefjell og Bråttjønn


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar