onsdag 28. august 2013

Ravnedalen, et av Kristiansands "hjertekammer"

Ravnedalen er en park i Kristiansand i Vest-Agder. Den ligger i bydelen Grim, innerst på Grimsmyra, med Baneheia som nærmeste nabo.
Ravnedalen var tidligere forlegning for rundt 1200 soldater, den gang kalt Grimsmoen. På 1860-tallet var det planer om å anlegge skytebane i området, men general Joseph Frantz Oscar Wergeland, bror til Henrik Wergeland og Camilla Collett, uttalte at «det er det rene helligbrøde. Dette området egner seg så aldeles fortreffelig til et lystanlæg».
I parken finner man en statue av general Wergeland, samt et av Norges største grantrær, plantet i 1875.

General Wergeland

I 1872 søkte Byselskabet Christiansands Sparebank om midler til å anlegge park i Ravnedalen, og i perioden 1874-78 ble parkanlegget bygget av soldater utrustet med spader og frø istedet for våpen.

Området er fullt av turstier

Et fantastisk parkanlegg

Her finnes de vakkreste blomster med de nydeligste dufter

En kraftfull og "mystisk" naturpark under den stupbratte Ravneheia. Heia, vannet og svaneparet er kjennemerker. Dalen er forandret fra et myr- og sumpområde til en perle med et vell av kjente og ukjente planter og trær.

Hjertedammen

Ja benken hvor mer enn en har fått sitt "ja"

Til og med beplantningen rundt dammen og benken sier "ja"

Ravnedalen er blitt ett av Kristiansands nye kultursteder med hyppige konserter og andre aktiviteter. Parken har også fått en oppmurt utescene.

Det ligger mye historie i disse trærne

Er navnet ditt her?

"Tre tagging"

Parken er et ypperlig utgangspunkt for turer i Baneheia, med flere alternative turstier. Det er bare å velge og vrake, kort eller lang tur. Men du må opp, og ned, om utgangspunktet er parken :)


Jeg kan anbefale burgeren på kafe Generalen etter turen, både sunn og god :)  God tur!

2 kommentarer:

  1. Så flotte bilder og god beskrivelse. Jeg deler denne på min FB side. D

    SvarSlett
  2. En av mine favorittplasser :) Del i vei :)

    SvarSlett