fredag 10. mars 2023

På skaren til Himmelsyna

Himmelsyna er toppen jeg har gått mest på vintertid. Den har både sommer og vinterløyper både fra Høgås skiarene i Evje og Hornnes kommune og fra hytteområdet Førevatn i Froland. Jeg gikk fra Høgås på skaren i et nydelig kaldt vintervær.
Det mest sansynlige forklaringen på navnet er at her ser man horisonten, himmelsyna, i alle retninger. Varden ligger på 649 moh, og på toppen møtes kommunene Froland, Birkenes og Evje- og Hornnes.

Denne toppen er like flott vinter som sommer. Sommerløypa fra Høgås kan være noe våt, men fra Førevatn er det mest svaberg. Husk å sjekk inn Telltur på toppen.


Siste strekket opp mot toppen

Det blir nesten ikke bedre. Sola varmet når du satt i le, men den iskalde vinden sa at det slettes ikke var slutt på vinteren enda.

Kan aldri få gitt nok skryt til løypekjørerne her, løypene er alltid like fine, nesten uansett vær og føre.

Da var den klippet inn i årets 10 toppers. 

Så fornøyde med å komme opp i vinden, litt engstelige for turen ned :)

Det var virkelig skarpt føre denne lørdagen, ikke mye styresnø på vi ned igjen.

Flott skiltet fra Høgås skianlegg hele veien opp. Du kan gå den som rundtur, eller opp og ned samme vei. Vi gikk opp og ned samme vei, noe bratt siste bakken, men jeg er av typen som liker det. Når vi gikk denne lørdagen var det flere som tok av seg skiene både opp og ned. Skaren var så hard at du ikke på noe vis kunne ødelegge sporene. Turen vår ble på 10, 2 km, og vi brukte rundt to timer med rolig tempo og en liten pause på toppen. Det er en Telltur, og også en av årets 10toppers til Otra Il. God tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar